Liga prvaka u Zagrebu: Čačić ima taktiku za Porto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uoči prve ovosezonske utakmice Dinama u Ligi prvaka sutra u 20.45 na travnjaku zagrebačkog Maksimira, trener modrih Ante Čačić izjavio je danas da ima taktiku za Porto, ali ne želi otkriti početnu postavu, dodajući da ima još nekih dvojbi.

"Svi su zdravi osim Tomečaka, a za dobar rezultat moramo zabiti gol ili dva. Biti neporažen na startu Lige prvaka, to je moja želja. Također, ova ekipa neće prosipati bodove, pogotovo ne na domaćem terenu, jer smo prošle sezone dosta naučili, posebice iz prve utakmice sa Realom, koja nas je sve zavarala. Tada smo precijenili svoje mogućnosti i u ostale smo utakmice ušli euforično i s puno otvorenijom igrom nego što smo smjeli", rekao je na konferenciji za novinare trener Čačić.

Porto je ovog ljeta zaradio 84 milijuna eura na transferima, a na pojačanja je potrošio samo 9 milijuna. Najviše je zaradio prodajom brazilskog napadača Hulka, za kojeg je ruski Zenit iz Sankt Peterburga platio 57 milijuna eura.

"Čeka nas momčad koja je godinama u vrhu portugalskog i europskog nogometa, koja u svim linijama ima kvalitetan izbor igrača, i Hulk im neće previše nedostajati. Moram dodati da me veseli što je Šimunić u dobroj formi, jer on i Tonel svojim iskustvom daju sigurnost našoj obrani", dodao je Čačić.

Dinamov stoper Portugalac Tonel počeo je karijeru u B momčadi Porta, a najviše je traga ostavio igrajući za lisabonski Sporting.

"Dobro poznajem Porto i to što ih je napustio vrhunski igrač poput Hulka ne umanjuje snagu te ekipe. Oni i dalje imaju odličnu momčad. Više od dva tjedna pauze zbog reprezentativnih utakmica ostavilo je traga na nama i teško se je vratiti. Bit će nam teško, ali teško će biti i Portu", ocijenio je Tonel.

Paraleleno s utakmicom Dinamo - Porto, u Parizu će igrati protivnici hrvatske u portugalske momčadi u skupini, PSG - Dinamo (K). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter