Liga prvaka: Španjolci uvjerljivi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U preostalih sedam susreta niti jedan hrvatski nogometaš nije bio u početnoj postavi, jedino su Luka Modrić i Ivan Perišić prosjedili 90 minuta na klupi Real Madrida, odnosno Borussije iz Dortmunda. I bez Lukine pomoći, Real je zadržao stopostotnu učinkovitost u Amsterdamu, zahvaljujući ponajviše trostrukom strijelcu Cristianu Ronaldu.

U drugom susretu skupine D Borussia je bila nadomak punog plijena na gostovanju kod engleskog prvaka, no Manchester City je u 90. minuti s "bijele" točke uspio stići do prvog boda u tekućoj Ligi prvaka.

U skupini C impresivan hod kroz Ligu prvaka nastavila je Malaga, koja je nakon domaćih 3:0 protiv Zenita, istim rezultatom slavila i na gostovanju kod Anderlechta. Izgleda da veliki novci koje su ovog ljeta utrošeni za pojačanja u redovima ruskog prvaka nisu donijeli željeni efekt, jer Zenit nije uspio svladati ni ove sezone blijedi Milan. Štoviše, nakon što su se poslije 0:2 uspjeli vratiti u susret, domaći nogometaši zabili su autogol za konačno slavlje crveno-crnih.

Skupina B donijela je dva preokreta u Gelsenkirchenu, gdje je Montpellier poveo, potom Schalke okrenuo rezultat, da bi u posljednjoj minuti gosti s igračem manje uspjeli doći do boda. U Londonu je u 42. minuti Gervinho doveo Arsenal u vodstvo, a nakon što je Olympiacos poravnao u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, isti je igrač asistirao Podolskom za 2:1, da bi u sudačkoj nadoknadi Ramsey postavio konačnih 3:1.

I u Dinamovoj skupini A domaćin je bio uspješan, a za tri boda Portu protiv PSG-a bio je dovoljan i pogodak kolumbijskog reprezentativca Jamesa Rodrigueza, postignut sedam minuta prije kraja. (I. C.)


Podijeli: Facebook Twiter