Liga prvaka: Roma - Real 0-2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka u Rimu su nogometaši Reala pobijedili Romu s 2-0 (0-0) i stekli veliku prednost pred uzvrat 8. ožujka u Madridu.

Pobjedu su Realu donijeli Cristiano Ronaldo (57) i Jesse Rodriguez (86). Luka Modrić je odigrao cijeli susret za Real, dok je Mateo Kovačić ušao u 64. minuti.

Real je u Rimu lakše od očekivanoga došao do pobjede, a talijanskoj momčadi je presudio genijalni potez Ronalda, nakon što se prvih 57 minuta praktički ništa nije događalao na terenu. U samoj završnici pričuva Jesse je potvrdio pobjedu i gotovo siguran prolaz "Kraljevskog kluba" kojeg Roma nije uspjevala ugroziti na svom terenu. Real je tako nakon dvanaest godina slavio protiv Rome, a osvetio se talijanskom klubu koji je pobijedio je u posljednja dva okršaja u Ligi prvaka 2008. godine.

U prvom dijelu nije bilo izrazitih prilika, čak niti udaraca u okvir vrata, ali je Real više napadao, dok je Roma čekala svoju priliku iz protunapada. Na isti način je započelo i drugo poluvrijeme, a u 57. minuti Real je poveo fantastičnim pogotkom Ronalda. Portugalac se sjurio po desnom boku, prevario Florenzia, a onda snažnim i preciznim udarcem pogodio same rašlje Romina gola. U 66. minuti Egipćanin Salah je u velikoj prilici, ali puca slabo, a u 73. minuti Vainquer odapinje pravu "bombu" s 20 metara, tik pored vratnice Realova gola. Samo minutu kasnije Ronaldo glavom promašuje iz blizine, a u 78. minuti James Rodriguez, također glavom, promašuje zamalo okvir gola. Nizale su se prilike, pa je u 79. minuti Džeko promašio nogom iz blizine,  a u 84. minuti indisponirani Salah upropastio još jednu priliku Rimljana. Kazna je stigla u 86. minuti kada je Jesse Rodriguez, samo četiri minute nakon što je ušao u igru, iznenadio obranu Rome i pogodio sami kut za 2-0 Reala.

ROMA - REAL MADRID 0-2

Strijelci: 0-1 Ronaldo (57), 0-2 Jesse (86)

Pred 70.000 gledatelja na stadionu Olimpico sudio je Čeh Pavel Kralovec.  

AS ROMA: Szczesny - Florenzi (Totti, 86), Rüdiger, Manolas, Digne - Pjanić, Vainqueur (De Rossi,75), Nainggolan - Perotti - Salah, El Shaarawy (Džeko, 64)

REAL MADRID: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - MODRIĆ, Kroos, Isco (KOVAČIĆ, 64)- James Rodriguez (Jesse, 82), Benzema, Cristiano Ronaldo (Casemiro, 88) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter