Liga prvaka: Real Madrid prvi finalist

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši madridskog Reala prvi su finalisti ovosezonske Lige prvaka, oni su u uzvratnom polufinalnom dvoboju kao gosti u Münchenu svladali branitelja naslova Bayern 4:0 (3:0), što im je uz 1:0 pobjedu iz Madrida otprije šest dana donijelo ukupni uspjeh od 5:0.

Dvostruki strijelci za Real bili su Sergio Ramos (16, 20) i Cristiano Ronaldo (34, 89).

Golovima u Münchenu Cristiano Ronaldo postao je novi rekorder po broju pogodaka u Ligi prvaka u jednoj sezoni sa 16 golova.

Luka Modrić odigrao je čitavu utakmicu za Real, te je nakon njegovog kornera u 16. minuti Ramos postigao prvi gol, dok je Mario Mandžukić, koji je bio zadužen za čuvanje Ramosa u prekidima i time bio izravni krivac za prva dva gola Reala, igrao samo prvo poluvrijeme za Bayern.

Real će u finalu 24. svibnja u Lisabonu igrati protiv boljeg iz dvoboja Chelsea - Atletico Madrid koji svoj polufinalni uzvrat igraju danas (prva utakmica završila je 0:0).

"Kraljevski klub" dosad je osvajao devet naslova prvaka Europe, po čemu je rekorder, ali posljednji prije čak 12 godina (2002).

Modrić upisao stoti nastup za Real

Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić (28) u uzvratnom je dvoboju polufinala Lige prvaka protiv Bayerna u Münchenu upisao stoti nastup u dresu Real Madrida.

Modrić je u Realu debitirao u kolovozu 2012. u susretu španjolskog Superkupa protiv Barcelone ušavši u igru u 83. minuti umjesto Mesuta Ozila. Real je slavio, a Luka je osvojio prvi trofej u dresu 'Los Blancosa' svega 36 sati nakon potpisa ugovora.

Modrić je u španjolskom prvenstvu odigrao 64 utakmice postigavši 4 gola uz 12 asistencija, u Ligi prvaka je upisao 21 nastup uz dva gola i dvije asistencije, u španjolskom Kupu kralja je odigrao 14 utakmica, a jedan je nastup upisao u španjolskom Superkupu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter