Liga prvaka: PSG - Chelsea 2-1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka nogometaši PSG-a su u Parizu pobijedili Chelsea s 2-1 (1-1), te stekli minimalnu prednost uoči uzvrata 9. ožujka u Londonu.

Pogotke su za Parižane dali Zlatan Ibrahimović (39) i Edison Cavani (78), dok je strijelac za Chelsea bio John Obi Mikel (45+1).

Francuski prvak PSG zasluženo je pobijedio kao domaćin u prvoj utakmici u jednom od šlagera osmine finala Lige prvaka, no Chelseaju, unatoč porazu, pogodak Mikela daje nadu da na svom Stamford Bridgeu mogu nadoknaditi zaostatak.  

Prvu veliku priliku na utakmici imao je Chelsea, koji je u 23. minuti praktički prvi puta došao na protivničku polovicu. Ubačaj Pedra došao je na glavu Diega Coste koji puca s pet metara, a vratar Trapp čudesno brani i odbija loptu na gradu. Nakon slabih pokušaja di Marije i Ibrahimovića, Paržani su poveli u 39. minuti iz slobodnog udarca kojeg je skrivio Obi Mikel. S 20 metara silovito je opalio Ibrahimović, a lopta na putu prema golu pogađa nesrretnog Mikela i vara vratara Curtoisa. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Mikel se iskupio izjednačujućim golom. Nakon ubačaj s kuta Wiliana Diego Costa je glavom prenio loptu do potpuno samog Nigerijca kome nije bilo teško s pet metara zastresti mrežu. 

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom Diega Coste čiji udarac brani Trapp, a u 53. minuti na suprotnoj strani udarac Ibrahimovića zaustavlja Curtois. U 60. minuti izglednu priliku imao je i Lucas, no belgijski vratar na golu Chelsea je opet siguran. U 73. minuti u igru je ušao Cavani, a samo pet minuta kasnije Urugvajac je zabio zgoditak. Točno dodavanje Di Marije Cavani je iskosa iz prve, iz vrlo teškog kuta, poslao pored istrčalog vratara Curtoisa. Belgijanac se iskupio u 90. minuti kada je obranio udarac Ibrahimovića iz blizine, a u sljedećem napadu Pedro je promašio šansu za izjednačenje.

U četvrtfinalu sezone 2013/2014. Chelsea je bio uspješniji. Tada je Paris Saint-Germain u prvoj utakmici pobijedio 3-1, a uzvratu je Chelsea slavio 2-0 i zahvaljujući pogotku u gostima prošao je dalje. Prošle sezone sastali su se u osmini finala, kao i sada. U Parizu je bilo 1-1, a u uzvratu u Londonu nakon 90 minuta također 1-1. U produžecima je Chelsea poveo 2-1 u 96. minuti, da bi Thiago Silva u 114. minuti pogodio za 2-2 i prolaz PSG-a.

PSG - CHELSEA 2-1

Strijelci: 1-0 Ibrahimović (39), 1-1 Mikel (45+1), 2-1 Cavani (78).

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Parku Prinčeva sudio je Carlos Velasco Carballo iz Španjolske.

PSG: Trapp - Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Verratti (Rabbiot, 81), Thiago Motta, Matuidi (Pastore, 83)- Lucas (Cavani, 73), Ibrahimović, Di Maria

CHELSEA: Courtois - Azpilicueta, Cahill, Ivanović  Baba Rahman - Fabregas, Obi Mikel - Pedro, Willian, Hazard (Hazard, 71)- Diego Costa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter