Liga prvaka: Juventus i PSG u četvrtfinalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon pobjede u Glasgowu 3:0, nogometaši Juventusa i u uzvratu u Torinu bili su bolji od Celtica i pobjedom 2:0 samo su potvrdili prolaz u četvrtfinale Lige prvaka. Golove za "Staru damu" postigli su Matri (24) i Quagliarella (65).

Juve je ovim trijumfom produžio europskih niz na 17 utakmica bez poraza, dok Celtic niti na jedanaestom gostovanju na Apeninina nije slavio.

I nogometaši PSG-a plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka, nakon što su uzvratu na Parku prinčeva odigrali s Valencijom 1:1. U prvom susretu u Španjolskoj Parižani su slavili 2:1.

PSG je teškom mukom izborio prvo četvrtfinale Lige prvaka još od 1995. godine. Nakon obostrano loše igre u prvom dijelu Valencia je povela u 55. minuti nenadanim, ali preciznim udarcem Brazilca Jonasa s ruba kaznenog udarca.

PSG je izjednačio 11 minuta kasnije nakon pogreške kompletne obrane, a Lavezzi je iz drugog pokušaja koljenom sproveo loptu u mrežu. Španjolci su do kraja prijetili, ali nisu došli u čistu priliku za zgoditak i produžetke.

Najskuplja momčad Le Championnata nastupila je bez Zlatana Ibrahimovića, koji je na Mestalli zaradio crveni karton, suspendiranog Marca Verrattija te ozlijeđenog Jeremyja Meneza. Na Parku prinčeva PSG nije izgubio zadnje 22 europske utakmice. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter