Liga prvaka: Dinamo kroz mećavu do prvog boda!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U susretu posljednjeg, šestog kola A skupine nogometne Lige prvaka Dinamo je pred gotovo praznim tribinama zagrebačkog stadiona Maksimir odigrao 1:1 protiv kijevskog imenjaka osvojivši prvi bod u skupini.

Gosti su poveli golom Jarmolenka u posljednjim trenucima prvog poluvremena, a izjednačio je Krstanović iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Utakmica je zbog snježne mećave prekinuta u desetoj minuti dvoboja ne bi li se ponovno iscrtale linije, a pauza je trajala skoro 15 minuta.

U snježnom kaosu "modri" su u 15. minuti stvorili sjajnu priliku, no Čop je sa svega pet metara pogodio vratnicu. U 20. minuti zaprijetio je i Sammir, a potom i Beqiraj. Hrvatski prvak je cijelo prvo poluvrijeme bio bolji. Imao je veći posjed lopte (57/43) i više udaraca prema golu (8/3), no gosti su u sudačkoj nadoknadi na gotovo nevjerojatan način poveli. Jarmolenko je pucao s 20-ak metara, pogodio vratnicu, a odbijena lopta je pogodila Kelavu i ušla u gol.

U nastavku utakmice vrijeme se smirilo, Dinamo je i dalje bolje stajao na terenu, no sve do 64. minute nije bilo previše uzbuđenja. Tada je Beqiraj imao priliku utakmice, izbio je sam ispred Kovala, no pucao je pored gola. Krunoslav Jurčić je pokušao vratiti "modre" u život s dvije izmjene, u igru su ušli Krstanović, a potom Pivarić, i kada se već činilo da će hrvatski prvak upisati novi poraz, Dinamo je u sudačkoj nadoknadi izjednačio. Kazneni udarac je izborio Krstanović, koji ga je i sam sigurno izveo.

Prvi je to bod "modrih" nakon 11 uzastopnih poraza u LP, čime je Dinamo izbjegao ponavljanje neslavnog rekorda Anderlechta od 12 uzastopnih poraza u elitnom natjecanju Starog kontinenta. Dinamu je prijetila opasnost da postane i treća momčad u Ligi prvaka koja u skupini nije zabila gol, nakon Maccabija iz Haife i Deportiva. Momčadi iz La Corune to je uspjelo u sezoni 2004.-05., a Maccabiju u sezoni 2009.-10.

U drugom susretu iz ove skupine PSG je u Parizu pobijedio Porto 2:1 i osvojio prvo mjesto u skupini. Ovom pobjedom PSG je okončao natjecanje u skupini na prvom mjestu s 15 bodova, a u osminu finala Lige prvaka plasirao se i drugoplasirani Porto, koji ima dva boda manje. Kijevski Dynamo je treći s pet bodova i Ukrajinci sele u Europsku ligu, dok je hrvatski prvak na začelju, s jednim bodom.

DINAMO - DYNAMO KIJEV 1:1 (0:1)

Stadion Maksimir; Sudac: Stanislav Todorov (Bugarska); strijelci: 0:1 Jarmolenko (45), 1:1 Krstanović (90-11m); žuti kartoni: Vida, Brozović / Dudu

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Vida, Šimunić, Ibanez - Ademi, Kovačić - Brozović (od 71. Pivarić), Sammir, Čop (od 60. Krstanović) - Beqiraj.

DYNAMO KIJEV: Koval - Betao, Vukojević, Mihalik, Taye Taiwo - Garmaš, Miguel Veloso - Jarmolenko, Haruna (od 89. Bogdanov), Dudu (od 82. Mehmedi) - Brown Ideye (od 75. Ruben) (Hina, snimio R. GORŠIĆ/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter