Liga prvaka: Dinamo ima jasan plan i viziju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gostujućom pobjedom nad Mariborom (1:0), Dinamo je ostvario drugi uzastopni plasman u Ligu prvaka i napunio klupsku blagajnu do vrha. "Modri", naime, već sad imaju osiguranu zaradu od 9,3 milijuna eura od UEFA-inog nagradnog fonda za najelitnije klupsko natjecanje na Starom kontinentu.

A prije nešto više od mjesec dana perspektiva nije izgledala tako dobro. Bugarski Ludogorec držao je Dinamo u klinču do zadnjih sekundi uzvrata drugog pretkola Lige prvaka. Da Domagoj Vida nije zabio gol za tijesnu pobjedu (3:2) u osmoj minuti sudačke nadoknade vremena, društvo iz Maksimirske 128 već odavno ne bi stanovalo u Europi.

- Ne želim da novac prevladava u ovom vrlo emotivnom trenutku za hrvatski nogomet i sport. No, mi smo sad došli u priču vrijednu sto milijuna kuna, a to nam je bitno za egzistenciju. Uoči uzvrata s Ludogorcem imali smo odobrenje jedne hrvatske banke za sedam milijuna kredita. Sad će, međutim, oni nama davati kamate na našu lovu, ha, ha... I taj detalj je jasan pokazatelj veličine Dinama. Banka nam je na temelju našeg ugleda i poslovnih i sportskih rezultata odobrila sedam milijuna eura kredita - tumači Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić koji je nakon uzvrata s Mariborom oko sebe širio isključivo pozitivne vibracije.

Prema njegovim riječima, klupski čelnici bili su spremni na sve opcije. Tako danas razmišljaju o slaganju momčadi koja bi već iduće sezone trebala biti konkurentna u Ligi prvaka.

- U proteklih sedam godina niti jednom nismo iznevjerili naše navijače, pa nećemo ni sad. Vjerujem da ćemo već ove sezone ostvariti bolje rezultate u Ligi prvaka nego lani. U klubu imamo jasan plan i viziju, zato mogu najaviti da ćemo od zime imati mega-momčad za iduće izdanje Lige prvaka. Najvažnije je da si sad svi skupa pružimo priliku - dodaje Mamić. (D. PETROVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter