Liga prvaka: Dinamo - Fola 1:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski nogometni prvak Dinamo plasirao se u 3. pretkolo Lige prvaka izbacivši luksemburšku Folu iz Escha s ukupnih 6-0. Nakon 5-0 pobjede u prvoj utakmici prije tjedan dana u Differdangeu, Dinamo je u uzvratu u Maksimiru bio bolji s minimalnih 1-0 (0-0). 

Strijelac jedinog gola bio je Andrej Kramarić u 78. minuti iz 11-erca.

Pred 10.000 gledatelja sudio je Silagava iz Gruzije.

DINAMO: Zelenika - Pinto, Šimunović, Šimunić, Pivarić - Sare - Halilović (Rukavina, 71), Husejinović (Pamić, 60), Antolić (Ademi, 60), Fernandes - Kramarić

FOLA: Hym - Laterza, Klein, Keita, Kirch - Payal (Alunni, 86) - Roni, Dallevedove, Rani (Guerenne, 82), Hadji - Bensi (Hornuss, 73)

Nakon uvjerljivih 5-0 u prvoj utakmici prije tjedan dana u Luksemburgu, Dinamo je u uzvratu protiv slabašnog suparnika odigrao u laganijem tempu, te ostvario minimalnu pobjedu od 1-0.

Prvo poluvrijeme u Maksimiru proteklo je gotovo bez ijednog uzbuđenja, a Dinamo je zaigrao angažiranije tek u posljednjih pola sata kada su Pamić i Ademi zamijenili Husejinovića i Antolića. Zaredale su prilike pred vratila Fole koje su rezultirale i pogotkom u 78. minuti.

Fernandes je uspio prvi stići do jedne duge lopte upućene u kazneni prostor gostiju, a tamo je na njega neoprezno startao Keita, te je sudac dosudio kazneni udarac za Dinamo. Siguran realizator bio je Andrej Kramarić.

Dinamo će u 3. pretkolu igrati protiv moldavskog predstavnika Šerifa iz Tiraspola. Šerif je u 2. pretkolu izbacio crnogorsku Sutjesku iz Nikšića s ukupnih 6-1. Nakon što je prvi susret u Tiraspolu završio rezultatom 1-1, očekivao se neizvjesni uzvrat, ali moldavski je prvak u Nikšiću bio bolji s uvjerljivih 5-0 (1-0).

Dinamo i Šerif posljednjih su se godina već dva puta susretali u kvalifikacijama za Ligu prvaka, oba puta u 3. pretkolu. Prošle sezone Dinamo je bio uspješniji s ukupnih 5-0 (1-0 u Tiraspolu, 4-0 u Zagrebu), dok je u sezoni 2010/11. dalje prošao Šerif i to boljim izvođenjem 11-eraca nakon što su oba susreta završila 1-1.

Prva utakmica igrat će se 30. ili 31. srpnja u Zagrebu, dok je uzvrat tjedan dana kasnije u Tiraspolu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter