Liga prvaka: Barcelonin šou u režiji Neymara i Messija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Barcelone iskalili su se na škotskom prvaku Celticu za nedavni domaći poraz od Alavesa u španjolskom prvenstvu te novu sezonu Lige prvaka otvorili uvjerljivom 7-0 pobjedom na Camp Nou uz tri pogotka Messija te četiri asistencije i gol Neymara.

Messi je već u 3. minuti zakucao loptu pod gredu na dodavanje Neymara, a u 27. minuti se Argentinac nakon dvostrukog dodavanja i Brazilčeve asistencije ušetao s loptom u gol. U međuvremenu je Celtic mogao izjednačiti, nakon rušenja Mousse Dembelea u kaznenom prostoru u 23. minuti. Mladi Francuz je sam preuzeo ulogu izvođača jedanaesterca, ali ga je Ter Stegen pročitao i obranio njegov udarac. Tako je Barcelona na poluvremenu vodila 2-0, a onda je uslijedio potop Škota.

U 50. minuti Neymar je iz slobodnog udarca svladao vratara Celtica De Vriesa. Devet minuta poslije Brazilac je asistirao Iniesti za 4-0. Kapetan Barcelone u igru je ušao tek u drugom poluvremenu, a zamijenio je hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića koji je u prvom dijelu zaradio žuti karton.

U 60. minuti Messi je kompletirao 'hat-trick', a ovoga puta dodavač je bio Suarez. Tada je red stigao na Urugvajca. U 75. minuti je sjajno primio na prsa dodavanje Neymara i iz okreta, s nekoliko metara, zakucao pod gredu. U 88. minuti Messi se odužio Suarezu asistencijom za njegov drugi, a Barcelonin konačni, sedmi pogodak.

Samo dva gola manje postigao je Bayern u pobjedi nad Rostovom. I Bavarci su na poluvremenu imali 2-0, pogocima Lewandowskog iz jedanaesterca i Muellera u sudačkoj nadoknadi. U 53. i 60. minuti u strijelca se prometnuo 21-godišnji Joshua Kimmich, a golijadu je u 90. minuti zaključio Bernat.

Veliki posao u prvoj noći Lige prvaka obavio je Napoli koji je iz Kijeva otišao s tri boda zahvaljujući pobjedi 2-1. Dvostruki strijelac za Talijane bio je poljski reprezentativac Arkadiusz Milik (36, 45+2) koji je kod svog prvog pogotka nadskočio Domagoja Vidu i pogodio za 1-1. Naime, Dinamo je poveo u 26. minuti pogotkom Garmaša, ali je raspoloženi Milik donio tri boda gostima.

U dvoboju PSG-a i Arsenala na Parku prinčeva pao je prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka. Strijelac je bio Urugvajac Edinson Cavani koji je odlično reagirao na ubačaj Auriera. Cavani se mogao još u nekoliko navrata upisati među strijelce, a 'topnici' su njegove promašaje kaznili pogotkom za 1-1 u 78. minuti, koji je postigao Alexis Sanchez. U zavrpnici dvoboja napetih živaca, najtanje su imali Olivier Giroud i Marco Verratti koji su zbog međusobnog naguravanja zaradili drugi žuti karton.

Tri gostujuća boda osvojio je i aktualni europski doprvak madridski Atletico koji je slavio kod PSV-a s minimalnih 1-0. Pobjednički pogodak je prednjim škaricama postigao Saul Niguez u 43. minuti. Domaći će krivca za poraz moći pronaći u Meksikancu Andresu Guardadu, kojem je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Jan Oblak obranio vrlo dvojbeno dosuđen kazneni udarac.

Sudačka nadoknada u drugom poluvremenu bila je sretna za Bešiktaš na gostovanju u Lisabonu. Benfica je do 93. minute imala tri boda u rukama zahvaljujući pogotku Cervija iz 12. minute, a onda je Talisca pogodio iz slobodnog udarca s 25 metara za 1-1.

 

U utorak su odigrane utakmice 1. kola nogometne Lige prvaka u skupinama A, B, C i D, a postignuti su sljedeći rezultati:

Skupina A

PSG - Arsenal 1-1

(Cavani 1 / Alexis Sanchez 78)

Basel - Ludogorec 1-1

(Steffen 80 / Jonathan Cafu 45)

Skupina B

Dinamo Kijev - Napoli 1-2

(Garmaš 26 / Milik 36, 45+2)

Benfica - Bešiktaš 1-1

(Cervi 12 / Talisca 90+3)

Skupina C

Barcelona - Celtic 7-0

(Messi 3, 27, 60, Neymar 50, Iniesta 59, Suarez 75, 88)

Man. City - Borussia M.  - zbog nevremena odgođeno za srijedu (20.45 sati)

Skupina D

Bayern - Rostov 5-0

(Lewandowski 28-11m, Mueller 45+2, Kimmich 53, 60, Bernat 90)

PSV - Atletico 0-1

(Saul Nigunez 43)

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter