Liga prvaka: Bayern poražen u Minsku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trojica hrvatskih igrača, Srna (Šahtar), Bjelanović (Cluj) i Mandžukić (Bayern) igrali su u utorak u susretima 2. kola skupina E, F, G i H nogometne Lige prvaka, dok je četvrti, Eduardo, ostao na klupi Šahtara. Radovali su se na koncu Srna i Eduardo osvojenom gostujućem bodu protiv Juventusa, dok su Bjelanović i iznenađujuće Mandžukić pognutih glava napustili travnjake. Upravo je poraz Bayerna u Bjelorusiji najveće iznenađenje prve večeri 2. kola Lige prvaka, s obzirom da su ostali favoriti, Manchester United, Barcelona i Chelsea slavili u gostima.

Prvi gol večeri, izuzmemo li ogled u Moskvi u kojem je Celtic nešto ranije šokirao Spartak, postigao je Sanchez za vodstvo Barcelone, a potom je Cluj, zakratko, poveo protiv Manchester Uniteda, pa je na poluvrijeme od velikana jedino Bayern otišao s minusom. U dvoboju vodećih momčadi skupine F nakon 1. kola Bavarci su imali puno veći posjed lopte i više udaraca na gol, ali su domaćini bili precizniji. U istom se stilu igralo i u nastavku. Trener Bavaraca Jupp Heynckes je Mandžukića u 75. minuti zamijenio Pizarrom, a tri minute kasnije BATE Borisov je povećao vodstvo na 2:0 i upisao drugu pobjedu, iako je Ribery poentirao u 90. minuti.

U Torinu su odličan i ravnopravan susret odigrali Juventus i Šahtar. Gosti su nešto bolje otvorili i zasluženo poveli preko Teixeire, ali je nakon samo dvije minute izjednačio Bonucci sjajnom, uvježbanom akcijom nakon kornera. Prilika je bilo i pred jednim i pred drugim golom, a Srna je u 73. minuti izveo odličan slobodan udarac s 20-ak metara, ali je Buffon obranio. Mogli su na koncu gosti odnijeti puni plijen, ali su brazilski napadači u Šahtaru krivo podesili nišanske sprave. (R. CAR)

SKUPINA E:

Nordsjaelland - Chelsea 0:4 (Mata 33, 82, David Luiz 79, Ramires 89)

Juventus - Šahtar 1:1 (Bonucci 25//Teixeira 22)

SKUPINA F:

BATE Borisov - Bayern 3:1 (Pavlov 23, Rodionov 78, Bressan 90+4//Ribery 90)

Valencia - Lille 2:0 (Jonas 38, 75). CK: Debouchy (Lille, 87)

SKUPINA G:

Spartak Moskva - Celtic 2:3 (Emmanuel Emenike 41, 48//Gary Hooper 12, Dmitrij Kombarov 71ag, Giorgos Samaras 90). CK: Juan Insaurralde (Spa,63)

Benfica - Barcelona 0:2 (Alexis Sanchez 7, Fabregas 56). CK: Busquets (Barc,89)

SKUPINA H:

CFR Cluj - Manchester United 1:2 (Kapetanos 14//Van Persie 29, 49)

Galatasaray - Braga 0:2 (Micael 27, Alan 90+4) (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter