Liga 16 umire u 16?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovaj petak lako bi mogao uci u povijest hrvatskog nogometa kao dan najvece sramote za elitni stupanj natjecanja. Naime, Hajduk, Šibenik, Varaždin i Karlovac danas do 16 sati mogu poduzeti korake za skidanje suspenzije koju im je zbog postojecih dugova u srijedu izrekla Disciplinska komisija Hvatskog nogometnog saveza.

Nije teško pretpostaviti da ce Splicani i Šibencani uložiti prigovor na tu odluku, baš poput Osijeka koji je istu stvar napravio u cetvrtak kako bi danas mogao igrati s Interom u Zaprešicu. No, Karlovac i Varaždin vec su ispucali to privremeno rješenje, što znaci da su im na raspolaganju ostale samo dvije mogucnosti: podmirenje kompletnih dugovanja ili postizanje dogovora o odgodi isplate s vjerovnicima.

Prva varijanta je znanstvena fantastika za oba kluba. Uostalom, da imaju novca, ne bi imali dugove. Druga, pak, dolazi u obzir samo u slucaju Varaždinaca koji Milanu Pavlicicu mora isplatiti 1,1 milijun kuna, a Saši Drevenu 100 tisuca kuna. Za razliku od Karlovca, Varaždin ima celnike, a oni mogu eventualno dogovoriti novu odgodu.

Grad na cetiri rijeke je, pak, digao ruke od profesionalnog nogometa. Klupski celnici su podnijeli ostavke, a igraci su u noci s cetvrtka na petak organizirali cjelonocno citanje Biblije. Kako sad stvari stoje, bog danas u 16 sati može samo sklopiti umorne oci Karlovcu i Ligi 16. (D. PETROVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter