Lift zakocio Gimnaziju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako su se graditelji iz metkovicke tvrtke MGA obavezali da ce do kraja ovog tjedna dobiti uporabnu dozvolu za zgradu rovinjske Gimnazije, i tako omoguciti povratak ucenicima Srednje škole Zvane Crnje i Srednje talijanske škole u maticne razrede, to se nije dogodilo.

Od procelnika Gradskog ureda za izdavanje akata za gradnju Ivana Begica saznajemo da do petka nisu zaprimili svu dokumentaciju kojom graditelji dokazuju da su uklonili nedostatke koji su ustanovljeni na tehnickom prijemu 27. kolovoza. On kaže da ce gradska služba uporabnu dozvolu izdati istog dana kada izvodaci radova budu priložili sve dokumente.



Voditelj gradilišta Kain Rodin kaže da izvodaci radova u ocima javnosti ispadaju jedini krivci što se ucenici nisu na vrijeme vratili u školu.

- Javnost, ucenici i njihovi roditelji vjerojatno ne znaju da su se tek pocetkom ove godine poceli dogovarati uvjeti za prijevremeno korištenje rekonstruirane zgrade Gimnazije. Da bi se stara zgrada mogla samostalno koristiti, trebalo je izraditi novu projektnu dokumentaciju i zatražiti zasebne gradevinske dozvole. Mi smo tu novu gradevinsku dozvolu dobili tek 16. kolovoza, a vec 27. kolovoza pripremili smo školu za tehnicki pregled, kaže Rodin.

Istice da nedostaci koje su pronašli vještaci nisu bili prezahtjevni, osim vatrodojave. Zakocila su ih, medutim, dizala, koja su naknadno uvrštena u projekt, a potom je kasnila njihova oprema iz Italije. Ipak, obavljeni su svi pregledi pa su u petak inženjeri iz MGA-e bili kod vještaka u Puli koji bi im trebao izdati završni atest za dizalo.

- Cim dobijemo atest, najvjerojatnije vec u ponedjeljak, dostavit cemo ga Gradskom uredu za izdavanje akata, kaže Rodin. Moli ucenike i roditelje za još malo strpljenja i ispricava se za kašnjenje za koje su, kaže, izvodaci najmanje krivi.


Podijeli: Facebook Twiter