LifeScan opoziva OneTouch VerioPro mjerače glukoze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka LifeScan opoziva i zamjenjuje sve OneTouch VerioPro mjerače razine glukoze u krvi, jer pri ekstremno visokim razinama glukoze u krvi od 56.8 mmol/L i višim mjerači nepravilno rade pa ovo može dovesti do pogrešnoga liječenja ili odgode odgovarajućeg liječenja ekstremne hiperglikemije, potencijalno uzrokujući ozbiljno pogoršanje zdravstvenog stanja, priopćila je tvrtka LifeScan.

Dok je mala vjerojatnost pojave ekstremno visokih razina glukoze u krvi od 56.8 mmol/L ili viših, kada se takve razine glukoze u krvi pojave, predstavljaju ozbiljan zdravstveni rizik pri čemu je potrebna hitna medicinska pomoć.

Tvrtka navodi da se opoziv odnosi na sljedeće OneTouch Verio mjerače razine glukoze u krvi: OneTouch Verio Pro mjerač razine glukoze u krvi: pri razinama glukoze u krvi od 33.3 mmol/L i višim, OneTouchVerioPro mjerač razine glukoze u krvi mora prikazati upozorenje koje glasi "ekstremno visoka glukoza u krvi iznad 33.3 mmol/L".

Tvrtka ističe i kako je nedavno utvrdila da će pri ekstremno visokim razinama glukoze u krvi od 56.8 mmol/L i višim, OneTouchVerioPro mjerač razine glukoze u krvi prikazati i u memoriju pohraniti netočan rezultat mjerenja koji je za 56.8 mmol/L niži od izmjerenog rezultata.

LifeScan podsjeća korisnike kako hitno trebaju poduzeti radnje ovisno o modelu svojeg OneTouch Verio mjerača: OneTouch Verio Pro mjerač razine glukoze u krvi treba odmah prestati upotrebljavati i koristite drugu metodu za mjerenje razine svoje glukoze u krvi.

Također, kako se navodi, korisnici se trebaju obratiti odjelu za podršku korisnicima tvrtke LifeScan na 0800 5433 da bi organizirali besplatni primitak zamjenskog mjerača i razgovarali s predstavnikom tvrtke LifeScan.

Tvrtka ističe kako se na sve druge OneTouch brendirane proizvode (mjerače razine glukoze u krvi i trake za mjerenje glukoze) radnja ne odnosi te se oni mogu nastaviti koristiti s povjerenjem. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter