Lifefidelity. FleCK, Bamwise, Brain Holidays na Seasplashu

Brain Holidays
Brain Holidays

Još petnaestak novih imena koja će ove sezone nastupiti na 15. Seasplash festivalu na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo organizatori iz Pozitivnog ritma obznanili su jučer.

U Štinjanu će se od 20. do 23. srpnja na Seasplashu, uz već do sada poznata imena koja predvode Mad Proffesor, Vin Gordon & The Real Rock Band, Culture Shock, Citizen Fish…, predstaviti i, kako je danas objavljeno: njemačka izdavačka kuća Echo Beach i njihov Lifefidelity. FleCK, Bamwise, Brain Holidays, Killo Killo Banda, Stereo Banana, Ras Lion…

Echo Beach njemačka je izdavačka kuća s bazom u Hamburgu specijalizirana za dub i reggae. Moto im je Dub the system & dub the world, a pokretač etikete, Nicolai Beverungen, dugogodišnji je resident u Lounge Club Hamburg. U Štinjan dolazi sa svojim Lifefidelity programom s kojim je nastupao diljem svijeta, među ostalim i na festivalima i eventima kao što su pariški Batofar, bečki Dub Club, londonski Big Chill…

Elektronički dub

FleCK, svjetski poznati jungle/d'n'b DJ i producent, kroz godine glazbenog stvaralaštva i djelovanja na sceni postaje član Kings Hi-Fija i Boom Sound kolektiva. Unazad nekoliko godina objavljuje za prestižne izdavačke kuće: Serial Killlaz, Dread Recordings, Scotch Bonnet, ODG, Chopstick Dubplate, Liondub International, Lion’s Den, Nice Up!, Born on Road i Universal Egg.

Bamwise je šesteročani bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ-ice koje je spojila zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, jako puno efekata i video projekcije, a sve oko ideje da inspiriraju ljude da samostalno i odgovorno slušaju, razmišljaju i djeluju u svom životu. Nedavno su objavili dugo očekivani album prvijenac naziva Soundproof, pod okriljem etikete

Pozitiva svakodnevnice

Brain Holidays je zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Snimili su dva hvaljena studijska albuma Stereo Roots i Save Peace Babylon Delete, a treći pod nazivom System Error izašao je na prvi dan proljeća 2017. godine. Iz Pozitivnog ritna ističu da se glazbena podloga ovog benda temelji na pozitivi svakodnevnice uz tematske varijacije od ljubavi do aktualnih ekonomskih i društvenih problema.

Iza Killo Killo Banda krije se Vojislav Malešev, poznat kao Killo Killo, pjevač, kantautor i MC iz Novog Sada. Nakon nekoliko godina samostalnog rada na pjesmama, 2007. godine odlučio je okupiti bend baziran na roots reggaeu koji sadrži elemente ska, rock-steadya i dance-halla, pa sve do tipičnih karipskih stilova. Nerijetko miješa zvuk balkanskog soula i veoma emotivnog, samotnjačkog bluza.

Stereo Banana za sebe tvrde da su intergalaktička kaznena ekspedicija i još k tome da su eksplozivni dvojac koji gruva kombinaciju hip-hopa i d'n'b-a već dugi niz godina. Na premijerni nastup na Seasplashu dolaze iz Niša, iza sebe imaju dva albuma.

Tu je i Ras Lion, ovisnik o glazbi, koji radi sve od produkcije, promocije, selektiranja do inžinjeringa zvuka. Ima svoj studio, izdavačku kuću i soundsystem, a već dugo djeluje kao član DubDerGutenHoffnung i Serendubity festivala.

Melodub Sound System je projekt, koji su 2011. godine pokrenuli Kim i Jahraw, zaljubljenici u sound system kulturu. Oni konstantno rade na unapređenju soundsystema s ciljem snažnog i kvalitetnog zvuka, kako bi slušateljima omogućili jedinstveno glazbeno putovanje.

Žestoki dub-stepper

Projekt RDH Hi-Fi započeli su Clem i Simon 2011. godine  i postali dio soundsystem kulture, kao i pokreta. Njihova selekcija plovi kroz razne stilove reggae i dub glazbe, od roots početaka, pa sve do žestokih dubova novih generacija koje Clem miksa u vlastitom studiju.

Na Punta Christo dolazi i Genetik Dub, francusko-belgijski dub producent sa sjedištem u Parizu i Bruxellesu. Njegov muzički pravac je isključivo stepper dub kojeg izvodi u svojim live setovima. Na Seasplash dolazi s potpuno novim setom, inspiriranim psychedelic rockom i orijentalnim zvukovima kombiniranim sa žestokim dub-stepper stilom, ističu organizatori.

Promjena cijena festivalskih ulaznica

Organizatori festivala ističu i da postojeće cijene festivalskih ulaznica od 290 kuna vrijede do 30. travnja. Od 1. svibnja cijena iznosi 320 kuna. Jednodnevne i vikend ulaznice u prodaji će biti od 1. lipnja. (Priredila B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter