Life Celebration na otvaranju Poreč Open Aira


Jedinstveni Festival života Poreč Open Air počinje 9. lipnja gala eventom pod nazivom Life Celebration na otoku Sveti Nikola u sklopu Valamarovog hotelskog kompleksa. Organizatori najavljuju da će program službenog otvorenja početi obilaskom otoka Sveti Nikola, a nastavit će se ceremonijom otvorenja uz svečanu večeru i

zabavni program. Uzvanici, partneri i gosti moći će uživati u Laserman Showu, nastupu Ante Gelo Jazz Banda, nastupu DJ-a te u velikom koncertu iznenađenja.

Poreč Open Air je jedinstveno festivalsko događanje, jedno od najvećih i najsadržajnijih hrvatskih festivala, koje će Poreč u iduća tri mjeseca obogatiti s više od 100 glazbenih i kulturnih događanja na brojnim gradskim lokacijama. Cilj "festivala života“ je glazbenim, kulturnim i uličnim događanjima dodatno obogatiti ponudu grada i omogućiti svim stanovnicima i gostima da dožive novi duh grada Poreča. Posjetitelji će svaki tjedan moći besplatno uživati u koncertima jazza i rock and roll glazbe, nastupima DJ-a, gledanju filmova pod zvijezdama, kazališnim predstavama te uličnim performansima.

Valamar Riviera je glavni sponzor, partner i idejni pokretač projekta Poreč Open Air, čija je osnovna ideja organizirati zabavu tijekom cijelog ljeta u porečkom starom gradu. U suradnji s lokalnom zajednicom Valamar Riviera želi pokrenuti aktivnosti stvaranja tzv. doživljajnog turizma pa festival podržavaju Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča a organizator festivala je tvrtka MPG.

Organizatori najavljuju da je program festivala Poreč Open Air izuzetno bogat i raznolik pa će svatko pronaći nešto za sebe, bez obzira želi li uživati u glazbi, filmskoj ili kazališnoj umjetnosti ili pak uličnim performansima.

Program Circus in the City na gradskim će ulicama svaki ponedjeljak ugostiti akrobate, žonglere i gutače vatre koji će pretvoriti središte grada u cirkuski šator, a na kraju svake večeri će se održati završni show na ljetnoj pozornici na porečkoj rivi. Najmlađe će posebno privući program četvrtkom kad će gradske ulice izgledati bajkovito jer će njima šetati likovi iz crtanih filmova i pozivati sve na Bal princeza u slikovitom dvorcu na obližnjem otoku Sveti Nikola. Petak je rezerviran za laserski šou na rivi, a posjetitelji će se moći zabaviti u laserskom labirintu i osvojiti prigodne nagrade. Oni željni plesa ili slušanja dobre glazbe uz čašu omiljenog pića moći će uživati u raznolikom glazbenom programu domaćih i inozemnih DJ-eva i glazbenika koji će izvoditi jazz, akustične uspješnice i R&R hitove na mnogobrojnim lokacijama u gradu, uključujući ljetnu pozornicu na rivi, terasu restorana Spinnaker, otok Sveti Nikola i čitav niz popularnih gradskih barova i lokala.

Romantičari će doći na svoje uživajući u filmskim klasicima i hitovima pod zvjezdanim nebom u vrtu Ville Polesini, a odabir filmova zadovoljit će sve ukuse i uzraste. Istra Inspirit program je namijenjen cijeloj obitelji s ciljem upoznavanja i približavanja povijesti Istre i Poreča te lokalnih legendi.

Posjetitelje otočnog ljetovališta Valamar Isabella Island Resort nedjeljom očekuje pravi edukativno-zabavni program uz kazalište na otvorenom s pratećim audiovizualnim elementima, plesom, dramskim izvedbama te različitim projekcijama.

Sve upite oko ulaznica za koncert Life Celebration moguće je poslati na [email protected] Program ovog središnjeg ljetnog događanja u Poreču dostupan je na www.porecopenair.com. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter