Lietuvos Rytas - Cibona 90:62

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkaši Cibone doživjeli su i peti poraz u C skupini Eurolige. U susretu petog kola Cibona je na gostovanju u Vilniusu izgubila od Lietuvos Rytasa 62:90 (12:23, 17:15, 9:23, 24:29).

Cibona je u Litvi doživjela najteži poraz ove sezone izgubivši s cak 28 koševa razlike. Jedino je u drugoj cetvrtini pokazala pristojnu igru, a taj period igre "vukovi" su dobili 17:15. Ostatak utakmice u potpunosti je otišao na stranu Lietuvosa koji je, kao i Cibona, u prva cetiri kola upisao cetiri poraza.

Hrvatska momcad je u Vilnius doputovala bez Amerikanca Marcusa Johnsona koji je zaspao i propustio let za Litvu. Ostatak momcadi je stigao do Siemens Arene, no kao da su i oni prespavali utakmicu.

Najefikasniji igrac u Ciboninim redovima bio je Bojan Bogdanovic s 19 koševa, Goran Vrbanc je dodao 15, a Rok Stipcevic 10. U domacim redovima najefikasniji su bili El Amin Khalid s 19 koševa, Martynas Gecevicius je dodao 17, a Jonas Valanciunas 15.

Cibona nikada nije otvorila europsku sezonu s pet poraza otkad je ULEB preuzeo Euroligu, no negativni rekord još uvijek nije ugrožen. U sezoni 1982./83. "vukovi" su u Kupu prvaka imali 0:10.


Podijeli: Facebook Twiter