Lietava izbacio Splicane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon remija (1:1) u Žilini gosti su u cetvrtak na Poljudu golom Lietave došli do pobjede vrijedne 4. pretkola. Sredinom nastavka trener gostiju je u igru ubacio korpulentnog napadaca Lietavu i taj mu se potez isplatio.

Prvi su zaprijetili gosti preko Oraveca u 7. minuti, ali je lopta prošla pokraj vratnice. Nakon toga su susretom zagospodarili "bili". Prvo je Paraiba u 17. minuti glavom loptu poslao u lijevu vratnicu nakon ubacaja Gabrica s desne strane, a potom je Tomasov bio "prenizak" u petercu na ubacaj Ibricica pet minuta kasnije. Novu priliku za vodstvo imao je Hajduk potom u 40. minuti, nakon što je Paraiba išao sam na gol iskosa s desne strane, ali je onda loše dodao za Ibricica i prilika je propala te se na poluvrijeme otišlo bez golova.

U nastavku su bolje krenuli gosti koji su opasno zaprijetili u 54. minuti preko Oraveca. Napadac Žiline je stigao do jedne dubinske lopte prije Subašica i potom je prevario obranu Splicana, ali je njegov šut završio pored gola. U 66. minuti, nakon što je splitski trener Kalinic umjesto napadaca Paraibe u igru poslao veznjaka Brkljacu, Tomasov je iskoristio pogrešku Adauta pred gostujucim golom izborivši loptu, ali mu je golman Perniš "ušao u šut" sacuvavši svoju mrežu. Gosti su zatresli splitsku mrežu u 76. minuti preko Lietave. On je u kaznenom prostoru "bilih" bio jaci u duelu s Pandžom i potom iz blizine svladao Subašica - 0:1. Mogao je potom Ibricic izjednaciti, ali je njegov udarac odsjeo na gredi.


Podijeli: Facebook Twiter