Licul: Vrijeme je da se u Puli prestane praviti kao da problema nema

Mauricio Licul (D. MEMEDOVIĆ)
Mauricio Licul (D. MEMEDOVIĆ)

Mauricio Licul, nezavisni kandidat za gradonačelnika Pule koalicije SDP-HSU-SDSS-HSLS-HSS-Istarski laburisti, predstavio je večeras u prepunoj dvorani Doma hrvatskih branitelja izborni program uoči nadolazećih lokalnih izbora.

Uz podršku svih čelnika istarskih i pulskih koalicijskih partnera, Licul je u emotivnom govoru, kojeg su pratili i čelnici Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije te građanske udruge Zelena Istra, iznio točke programa kojima namjerava poboljšati, između ostalog, pulsko gospodarstvo, odgoj i obrazovanje, prostorno planiranje, kulturu, komunalno gospodarstvo, promet, socijalnu skrb i zdravlje, ponovivši mnoge projekte koje je već u posljednje vrijeme iznio javnosti.

Dotaknuo se tako zapošljavanja po sposobnosti a ne stranačkoj pripadnosti, potom smanjenja cijene vrtića i izgradnje dva nova vrtića, osiguravanja besplatnih udžbenika za pulske učenike, te revidiranja Prostornog plana uređenja Pule (PPU). Najavio je ukidanje golfa na Muzilu, vraćanje kulture kulturnjacima, pretvaranje dijela Mornaričke bolnice u Dom za starije i nemoćne, smanjenje prireza i komunalnog doprinosa, ali i izgradnju garažne kuće, kako je rekao jedne ali realne, na Marsovom polju.

- Vrijeme je da se u Puli prestane praviti kao da problema nema. Neki iz straha, neki iz nezainteresiranosti, a neki jer su se uhljebili. Mnogi su zasljepljeni bojom i veličinom makova na rotoru i gradilišta po Puli, ali vrijeme je da se otvore oči. Vjerujem u buđenje Pule jer ljudi su Pula. Poštenim radom došao sam do kandidature za gradonačelnika, okupljao sam oporbu a to činim i danas. Neću marginalizirati drugačija razmišljanja i vjerujem da ću probuditi ostatak Pule, rekao je između ostalog Licul. (G. R.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE

 


Podijeli: Facebook Twiter