Licul usporedio IDS s HDZ-om

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Vidite li slicnost, zapravo identicnost, u nacinu rada s HDZ-om na nacionalnoj razini, zapitao se Maurizio Licul, pulski gradski vijecnik i kandidat Ladonje na skorašnjim parlamentarnim izborima, na konferenciji za novinare, usporedujuci rastrošnost i preplacenost projekata IDS-a i istaknuvši da on teško vidi razliku izmedu nacina funkcioniranja HDZ-a na nacionalnom nivou i IDS-a na razini Istre.

- Jakovcic, Miletic i ostali celni ljudi IDS-a nisu u stanju za Istru napraviti ništa niti imaju bilo kakav plan razvoja. Nemaju što ponuditi Puli i Istri, i upravo je zbog toga IDS voden Jakovcicem i Mileticem prisiljen biti priljepak SDP-u na predstojecim izborima. U suprotnom, teško biste gledali IDS-ove zastupnike u Saboru, nastavio je Licul.

Spomenuo je cijenu privremenog kružnog toka u Puli koji prema Županijskoj upravi za ceste košta pola milijuna kuna, a toliko, naveo je, stoje i ostali privremeni rotori na pulskoj obilaznici ciji je "zlatni" kilometar placen preko 50 milijuna kuna, a vec ga se mora popravljati.

Usto je Ladonjin kandidat za Sabor nabrojio i "upumpavanje" novca u Osnovnu školu Veli Vrh te kredit za vrtic Zvjezdice u iznosu od 17 milijuna kuna. Naglasio je da celnici IDS-a svaki projekt vide kao priliku za obrtaj novca i preplacivanje svih radova koji ce se izvoditi, pa bili to i projekti za potrebe djece.

Istaknuvši da su celnici IDS-a efikasni jedino u marketingu obrane, skretanju pozornosti i opravdavanju nelogicnosti koje cine s gradskim novcem, Licul porucuje da Ladonja želi da u Istri stupi na snagu politika znanja i efikasnosti, a ne podobnosti i stranacke stege kako to promovira IDS vec 20 godina.

- Moguce je da je ovaj nacin rada i trošenja gradskog novca Jakovcica, Miletica i ostalog užeg društva proizašao iz pretjeranog konzumiranja eliksira mudrosti, za koji se još ne zna tocan kemijski sastav. Navodno eliksir mudrosti celnicima Interesne Demagoške Skupine jako pomaže u smišljanju spomenutih financijskih mehanizama rada s gradskim novcem, zakljucio je Licul. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter