Licul: Ukinuti NO-e i spojiti gradska poduzeća

Mauricio Licul (A. KANCELAR)
Mauricio Licul (A. KANCELAR)

Ladonjin kandidat za gradonačelnika Mauricio Licul na konferenciji za novinare predstavio je nekoliko mjera restrukturiranja i racionalizacije rada.

- U vrijeme recesije i krize potrebno je racionalno koristiti kako ljudske resurse tako i sredstva. Mimo obveze da trgovačko društvo mora imati nadzorne odbore, u Luci, Plinari, Pulaparkingu, Monte Giru, Tržnici, Castrumu i Kaštijunu postoje nadzorni odbori s 24 nadzornika, odnosno, ne nužno potrebne 24 osobe koje primaju mjesečnu naknadu, a koji su u pravilu partijske osobe iz redova IDS-a, odnosno SDP-a.

Procjena je da minimalni iznos godišnjih naknada za te osobe iznosi oko 300 tisuća kuna. Stoga predlažem da se za ta društva ukinu nadzorni odbori, a ušteđena sredstva usmjere ravnomjerno mjesnim odborima, rekao je Licul.

Ladonjin kandidat za gradonačelnika također predlaže spajanja više trgovačkih društva u (su)vlasništvu Grada Pule kao, na primjer, Pulaparkinga i Pulaprometa; Monte Gira i Herculanee; Castruma i Tržnice, čime bi se smanjio broj direktora, sekretarica, narudžbi za PR, a ujedno bi se, kaže Licul, objedinile zajedničke službe kao što su financijsko računovodstvena služba, pravna i ljudski potencijali što bi ujedno na godišnjoj razini dovelo do ušteda od najmanje dva milijuna kuna.

Stoga predlaže objedinjavanje društava te da se ušteđena sredstva usmjere na održavanje i čišćenje zelenih površina i park šume Pule, te na besplatno uređenje fasada zgrada u glavnim pulskim ulicama.

Licul predlaže i objedinjavanje organizacije toplog obroka za sve pulske škole čime bi ti troškovi pojeftinili od 10 do 35 posto, a ušteđena sredstva omogućila bi smanjenje cijene što bi bila velika ušteda roditeljima.

Također, Licul predlaže i da se objedine računovodstvene službe, donosno službe održavanja i čišćenja za sve pulske škole, a ušteđena sredstva usmjerio bi kao dodatak na plaće nastavnika i profesora. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter