Licul: Pulski gradonačelnik zavređuje otkaz

Mauricio Licul (M. ANGELINI)
Mauricio Licul (M. ANGELINI)

Mauricio Licul, vijećnik pulskog Gradskog vijeća i Ladonjin predkandidat za pulskog gradonačelnika, na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da je pokrenuo interpelaciju sa zahtjevom da se na idućem vijeću otvori rasprava o odgovornosti gradonačelnika Borisa Miletića za stanje u gradu. 

- U Gradskoj vijeću Pule nikad se nije konstruktivno raspravljalo o učinkovitosti i svrsishodnosti trošenja novca građana, niti o propustima, neučinjenim ili nekvalitetno obavljenim poslovima. Ladonja je prošle godine zahtijevala da se na vijeću povede rasprava o poboljšanju zdravstvenog standarda i smanjivanja liste čekanja u bolnici. Miletić o tome nije želio raspravljati već je obećao tematsku sjednicu, no ona nikada nije održana, a vjerojatno niti neće, rekao je Licul.

Prisjetio se, još nekih propusta pod "dirigentskom palicom" Borisa Miletića - od zlatnog kilometra obilaznice, plinofikacije u kojoj je promašeno 20 kilometara cijevi, pročistača na Lungomareu do razrovanog grada i vlastite promocije putem PR agencija.

- Licul je zahvalio gradonačelniku što je građanima prikazao, kako je rekao, novu sliku Pule koja se može svrstati u žanr "kaotično destruktivnog modernizma" te zaključio da sigurno ima mišljenja da gradonačelnik uspješno obavlja svoj posao no i onih po kojima, u najmanju ruku, zavređuje otkaz. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter