Licul predlaže popuste na komunalnu naknadu

Mauricio Licul
Mauricio Licul

Mauricio Licul, pulski vijećnik i kandidat na predizborima Ladonje za gradonačelnika, na konferenciji za novinare predstavio je prijedlog nove komunalne politike u Puli. Smatra da je najveći problem Puljana pad životnog standarda i nedostatak posla, a Pula bilježi rast nezaposlenih. Stoga predlaže mjere za podizanje zaposlenosti i rasta standarda.

- Predlažem moratorij na povećanje cijene komunalne naknade koja je povećana s 0,3 na 0,5 kuna po četvornom metru. Usto predlažem uvođenje popusta na plaćanje komunalne naknade za domaćinstva: onima s mjesečnim prihodima ispod četiri tisuće kuna popust od 95 posto, onima od 4.001 do 6.000 kuna popust od 55 posto, a od 6.001 do 8.000 kuna popust od 35 posto, rekao je Licul.

Ladonjin vijećnik također predlaže da se subjektima koji obavljaju neku od poduzetničkih djelatnosti, a uredno ispunjavaju obveze prema zaposlenicima, Gradu i državi, odobri popust u plaćanju komunalne naknade u visini od 50 posto, a ukoliko zadrže broj zaposlenih i zaposle najmanje jednog radnika na vrijeme od najmanje godinu dana, dodatni popust od 20 posto. Usto, Licul kaže da će svaka novootvorena proizvodna poduzetnička djelatnost na području Pule biti oslobođena početnog komunalnog doprinosa.

- Ovakve su mjere usmjerene na nužno održavanje barem zatečenog standarda što znači da građanima ostaje kuna više za potrošnju. Usto, gospodarski subjekti će osjetiti brigu Grada za njihovu sudbinu i, zašto ne, rast i razvoj čime se štite i potiču nova radna mjesta, rekao je među ostalim Licul. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter