Licul: Počnite nešto raditi, a ne samo blatiti

Mauricio Licul s novinarima (M. ANGELINI)
Mauricio Licul s novinarima (M. ANGELINI)

Ovu dosadašnju kampanju mogli bismo nazvati "IDS-ove priče iz oštarije" koje stalno plasiraju u medijima, osvrnuo se Mauricio Licul, predsjednik središnjeg koordinacijskog vijeća Ladonje, na dosadašnja prepucavanja IDS-a s političkim protivnicima.

Na konferenciji za novinare u Puli poručio im je da počnu nešto raditi, a ne da im i ova kampanja za lokalne izbore počiva na "spiniranju i blaćenju".

Smatra da IDS dosad nije izašao ni s kakvim konkretnim programom.

Podsjetio je da su u Ladonji u tijeku predizbori za kandidate za župana i gradonačelnika Pule. Pozvao je građane da se aktiviraju, da se kandidiraju na Ladonjinim predizborima, koji su, istaknuo je, otvoreni za sve Istrane, odnosno Puljane. On sam još uvijek nije odlučio hoće li ući u predizbore kao kandidat za župana ili gradonačelnika, kazavši da trenutno skuplja potpise.

Osim o istarskoj političkoj situaciji, Licul je prozborio i o problemima u Puli. Najavio je da će na slijedećoj sjednici Gradskog vijeća predložiti raspravu o bazenu na Pragrandeu. Pritom je rekao da je gradonačelnik već odbio Ladonjin prijedlog rasprave o zdravstvu, u okviru kojeg su htjeli razgovarati o skraćivanju listi čekanja i tražiti rješenja za sadašnju situaciju.

- Gradonačelnik Boris Miletić uspio je naći formu za privatizaciju NK Istre 1961 i zaduženjem Grada izgraditi zapadnu tribinu pulskog stadiona, a nije uspio u šest godina svog mandata riješiti jednu jedinu česticu u vlasništvu države koja je zadnja prepreka za izgradnju bazena na Pragrandeu, kazao je Licul.

Podsjetio je da je izrađen glavni projekt i dobivena građevinska dozvola, za što je iz gradskog proračuna, prema njegovim riječima, izdvojeno oko dva i pol milijuna kuna. Upitao se zašto je Miletić uopće trošio gradski novac ako sada govori da Pragrande zbog fizike tla nije dobra pozicija za bazen. Po njemu će na koncu ispasti da je taj novac građana bačen u vjetar.

Na pitanje o "zlatnom" kilometru pulske zaobilaznice, problemu koji je nedavno aktualizirao Peđa Grbin, kandidat SDP-a za gradonačelnika Pule, Licul je odgovorio da su otpočetka svi sve znali, ali da nitko nije reagirao osim Ladonje. (B. ŽIŽOVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter