Licul (Ladonja): IDS trguje zdravljem ljudi

Mauricio Licul (Manuel ANGELINI/Arhiva)
Mauricio Licul (Manuel ANGELINI/Arhiva)

Situacija oko Plomina 3 neodoljivo podsjeća na Rockwool, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Mauricio Licul, predsjednik pulskog ogranka Ladonje. Istaknuo je da je IDS doveo tu tvornicu odnosno tvrtku u Istru, a zatim naknadno prao ruke od svega.

Smatra stoga da je posljednji sastanak čelnika Vlade Zorana Milanovića i Radimira Čačića s predstavnicima Istarske županije te gradova i općina Labinštine završio očekivano, odnosno da su se svi složili da buduća termoelektrana bude na ugljen. Licul je naglasio da je dogovor oko ugljena pao prije parlamentarnih izbora, a da sada Ivan Jakovčić, kao čelnik IDS-a, to samo potvrđuje.

Zato se upitao kako to da IDS traži raspisivanje referenduma za Plomin kad je sve već dogovoreno.

- IDS-ovci su, dakle, još za izbore 2011. trgovali zdravljem ljudi Istre da bi bili u koaliciji, na vlasti i time sačuvali svoje fotelje. I sve to bez da se ikoga u Istri pita za mišljenje, kazao je Licul. S druge je strane, rekao je, IDS pristajanjem na ugljen izigrao čak i inicijativu vlastitog Kluba mladih, koji su provodili, prema njegovim tvrdnjama, anketu za referendum oko termoelektrane.

Prozvao je i Borisa Miletića te Giovannija Sponzu kao potpredsjednike IDS-a, ali i gradonačelnike Pule, odnosno Rovinja da šute oko ove teme.

- Plomin se tiče i Pule, i Rovinja, i svih ostalih gradova i općina u Istri, kazao je Licul. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter