Licul: Kandidirat ću se za župana ili gradonačelnika

Ladonjin gradski vijećnik Mauricio Licul kandidirat će se za župana i gradonačelnika Pule (A. KANCELAR)
Ladonjin gradski vijećnik Mauricio Licul kandidirat će se za župana i gradonačelnika Pule (A. KANCELAR)

Mauricio Licul, predsjednik središnjeg odbora Ladonje objavio je svoju kandidaturu za istarskog župana, odnosno gradonačelnika grada Pule na današnjoj konferenciji za novinare.

- Kandidirat će se na Ladonjinim predizborima, i to za istarskog župana ili za gradonačelnika Pule jer svojim primjerom želim pokazati da je sadržaj važniji od forme.

To znači da ću sebe prikazati kroz djela i konkretne prijedloge, a neću se baviti prljavim kampanjama kao što je stari, dobri običaj IDS-a, rekao je Licul.

Istaknuo je da se njegov program temelji na onim osnovama i onim načelima koji je 2009. godine predstavio Plinio Cuccurin prilikom kandidature za župana.

Taj je program, nastavio je Licul, bio izrađen u suradnji s gospodarstvenicima, znanstvenicima, ljudima iz područja zdravstva i kulture te s građanima Istre koji su aktivno sudjelovali u njegovom stvaranju.

Ukratko je rekao da program predviđa kratkoročne hitne mjere i dugoročne, odnosno učinkovitu administraciju na lokalnoj razini te rasterećenje stanovništva od raznih davanja prema gradovima, odnosno županiji.

Planira također strukturne mjere za rast i razvoj gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanje mladih na neodređeno vrijeme, a ne kao dosad na određene što smatra najvećim problemom.

- Želim potaknuti i ostale kandidate da predstave svoj program detaljno, i to prije izbora, a ne kasnije kao što je to primjerice bio slučaj na prošlim izborima kada je program župana predstavljen poslije izbora, a kasnije je radio stvari koje mu uopće nisu bile u programu, rekao je Licul.

Predložio je također da se svi budući kandidati obvežu potpisati svojevrsni akt po kojem se ograničava mandat na maksimalno dva uzastopna te da plaća župana, ili gradonačelnika bude sukladna ostvarenim rezultatima o kojima će odlučivati građani.

Na pitanje ima li saznanja tko će se još kandidirati na Ladonjinim predizborima, Licul je rekao da se nada da će ih biti što više. A hoće li se pak za mjesto župana ili gradonačelnika kandidirati Plinio Cuccurin, Licul ne želi otkriti, već tek kratko kaže da bismo to ipak trebali pitati njega. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter