Licul: IDS-ovci odgovorni za stanje pulske bolnice

Mauricio Licul: Za pulsku bolnicu krvi je - Boško Buha (A. KANCELAR)
Mauricio Licul: Za pulsku bolnicu krvi je - Boško Buha (A. KANCELAR)

- IDS je u Saboru priznao da je situacija oko pulske bolnice najviše njihova krivica, no doma, u Istri, preko lokalnih medija, konstantno cmizdre da nisu krivi, te svu krivicu svaljuju na državu, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare Mauricio Licul, kandidat na predizborima Ladonje za pulskog gradonačelnika. Tezu je potkrijepio izjavom da IDS-ovi zastupnici tijekom glasanja o prijedlogu zakona o sanaciji javnih ustanova, u koje spada pulska bolnica, u studenom lani nisu podnijeli ni jedan amandman niti primjedbu.

- Osim što se više uopće ne razgovara o gradnji novog dijela i prepuštanju bolnice u ruke države, Županijska je skupština, umjesto da joj i dalje prioritet bude zdravstveni standard građana, samo utvrdila da je za dugove bolnice kriva država, rekao je Licul.

Licul smatra da Miletić i Jakovčić, odnosno IDS, misle samo na sebe, te da su odgovorni za stanje u pulskoj bolnici budući da je Miletić gradonačelnik od 2006. godine te član Upravnog vijeća bolnice, Lems Jerin je ravnatelj već 14 godina, a Valerio Drandić je već dugi niz godina predsjednik Upravnog vijeća. Licul je ironično dometnuo da je jasno, dakle, da nemaju nikakve veze s pulskom bolnicom te je stoga za dug od 170 milijuna kuna i prepuštanje bolnice u ruke države isključivo kriv "Boško Buha". (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter