Licul: IDS-ovci odgovorni za stanje pulske bolnice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- IDS je u Saboru priznao da je situacija oko pulske bolnice najviše njihova krivica, no doma, u Istri, preko lokalnih medija, konstantno cmizdre da nisu krivi, te svu krivicu svaljuju na državu, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare Mauricio Licul, kandidat na predizborima Ladonje za pulskog gradonacelnika. Tezu je potkrijepio izjavom da IDS-ovi zastupnici tijekom glasanja o prijedlogu zakona o sanaciji javnih ustanova, u koje spada pulska bolnica, u studenom lani nisu podnijeli ni jedan amandman niti primjedbu.

- Osim što se više uopce ne razgovara o gradnji novog dijela i prepuštanju bolnice u ruke države, Županijska je skupština, umjesto da joj i dalje prioritet bude zdravstveni standard gradana, samo utvrdila da je za dugove bolnice kriva država, rekao je Licul.

Licul smatra da Miletic i Jakovcic, odnosno IDS, misle samo na sebe, te da su odgovorni za stanje u pulskoj bolnici buduci da je Miletic gradonacelnik od 2006. godine te clan Upravnog vijeca bolnice, Lems Jerin je ravnatelj vec 14 godina, a Valerio Drandic je vec dugi niz godina predsjednik Upravnog vijeca. Licul je ironicno dometnuo da je jasno, dakle, da nemaju nikakve veze s pulskom bolnicom te je stoga za dug od 170 milijuna kuna i prepuštanje bolnice u ruke države iskljucivo kriv "Boško Buha". (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter