Licitacija za parcele na Kaštanjeru

Raskrižje na kojem se planira izgraditi kružni tok
Raskrižje na kojem se planira izgraditi kružni tok

Sutra u podne u pulskoj Gradskoj palači održat će se licitacija ponuda za dvije zemljišne parcele na Kaštanjeru, za koje je interes pokazala tvrtka Dilitus d.o.o. koja je proljetos za tri milijuna eura kupila 19 hektara zemljišta na istom području kako bi izgradila četverokatni trgovački centar.

Natječaj je raspisan kao dio nagodbe između Grada Pule i Dilitusa prema kojoj bi grad "otkupio" 1.366 četvornih metara zemljišta na kojem je planirano kružno raskrižje u Ulici Rimske centurijacije i pristupna cesta za Istočnu poslovnu zonu. Utvrđena vrijednost kvadrata tog zemljišta iznosi 150 eura, kao i prilikom prodaje ovog proljeća, samo što sada Grad otkupljuje zemljište od Dilitusa.

Nagodbom je dogovoreno da će Grad umjesto plaćanja Dilitusu vrijednost zamijeniti drugom nekretninom ukoliko bude najpovoljniji ponuditelj na sutrašnjoj javnoj licitaciji.

Na upit zašto Grad nije prije tri mjeseca izuzeo zemljište za izgradnju pristupne prometnice i kružnog raskrižja iz natječaja već sada otkupljuje ono što je nedavno prodao, pročelnik Damir Prhat pojašnjava da tada nije bilo niti projekta niti ishodovanih dozvola. (G. ROJNIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter