Liburnia Jazz Festival slavi 15. rođendan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Liburnia Jazz Festival ove godine slavi 15. rođendan pod motom "Najbolje od najboljeg jazza" te priprema 14 koncerata na osam pozornica, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare.

Najznačajnije ime ovogodišnjeg festivala koji će se održati od 3. do 5. srpnja je latin jazz supergrupa Volcan. Čine je Gonzalo Rubalcaba, Horacio 'El Negro' Hernandez, Giovanni Hidalgo i Jose Armando Gola. Njih četvorica su kao autori ili prateći glazbenici snimili ukupno 150 albuma te su dobinici mnoštva nagrada i priznanja. Izdvojeni su i koncerti Animata Seydi & The Astronauts feat. "Snow Owl" te Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Star. Senegalac Seydi nastupit će uz kolumbijskog basista Juana Garciju-Herrerosa poznatog kao Snow Owl.

Na koncertu hrvatskih jazz zvijezda nastupit će Elvis Stanić, Tamara Obrovac, Marko Tolja, Tina Vukov, Neven Frangeš, Hrvoje Rupčić i drugi. Najavljen je i koncert Uroša Perića - Perryja, glazbenika koji je postao poznat po originalnim interpretacijama pjesama iz zlatnog doba bluesa, soula i jazza. Festival će se održavati na Ljetnoj pozornici u Opatiji te na još nekoliko lokacija u gradu, kao i na brodiću koji će ploviti morem ispred Opatije, jedinstvenom Jazz Boatu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter