Libija: U eksploziji autobombe ubijeno šest osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji automobila bombe koja se dogodila rano jutros ispred baze Barsisi, oko 50 kilometara od Bengazija u istočnoj Libiji, poginulo je najmanje šest, a ranjeno 15 osoba, izvijestili su medicinski i sigurnosni izvori.

Napadač se raznio u automobilu ispred baze Barsisi, oko 50 km od Bengazija, navode izvori i dodaju da su svi ubijeni bili vojnici te da je i napadač među poginulima.

Sigurnosno stanje se u zadnjih nekoliko mjeseci znatno pogoršalo u tom drugom po veličini gradu u Libiji, u kojem se redovito događaju eksplozije automobila bombi i atentati.

Većina zemalja zatvorila svoje konzulate u Bengaziju, a nakon niza napada neki su strani zrakoplovi prestali tamo letjeti. Američki veleposlanik i još troje Amerikanaca poginuli su u rujnu 2012. u islamističkom napadaju na konzulat.

Zapadni diplomati su zabrinuti da bi se nasilje iz Bengaziju moglo odraziti i na glavni grad Tripoli. Velik dio libijskoga naftnog bogatstva nalazi se na istoku, gdje mnogi zahtijevaju autonomiju od vlade u Tripoliju.

Vlada premijera Alija Zeidana bori se za nadzor milicije i lokalnoga stanovništva koje je pomoglo srušiti Muammara Gadafija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter