Libija: NATO bombardirao pobunjenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje deset libijskih ustanika poginulo je u petak u zracnom napadu koalicijskih snaga kod grada Brege, objavili su u subotu libijski ustanici. Reutersov dopisnik prenosi da se olupine najmanje cetiri vozila, medu kojima je i vozilo hitne pomoci, nalaze uz cestu na istocnom ulazu u taj grad, a muškarci mole uz svježe iskopane grobove.

"Gadafijevi borci prikrali su se medu pobunjenike i zapucali u zrak. Nakon toga stigle su snage NATO-a i bombardirali ih", rekao je pobunjenik Mustafa Ali Omar.

U subotu su ustanici ponovo napredovali i tvrde da nakon tri dana žestokih borbi ponovno kontroliraju naftom bogatu Bregu, ali novinari agencije France Presse nisu mogli potvrditi tu informaciju.

Na cesti koja vodi prema Novoj Bregi, prigradskom naselju istocno od Brege (800 km istocno od Tripolija), novinari AFP-a vidjeli su spaljena trupla najmanje sedmorice boraca progadafijevih snaga. Uz njih su prevrnuti ležali desetci spaljenih terenskih vozila libijske vojske, svjedoceci o žestini sukoba na tom podrucju.

U Bregi se vec nekoliko dana vode žestoke bitke i ondje je crta bojišnice izmedu režimskih snaga i pobunjenika koji su se morali povuci prema Adždabiji, u smjeru istoka.


Podijeli: Facebook Twiter