Libar za vajk je Jergovićev "Sarajevo, plan grada"

Libar za vajk nova je nagrada Sajma knjiga posvećena posjetiteljima i čitateljima (V. BEGIĆ)
Libar za vajk nova je nagrada Sajma knjiga posvećena posjetiteljima i čitateljima (V. BEGIĆ)

Libar za vajk nova je nagrada Sajma knjiga posvećena posjetiteljima i čitateljima. Radi se o interaktivnoj nagradnoj igri u kojoj su posjetitelji Sajma na posebnim kuponima nominirali po jednu knjigu iz 2015. godine za koju smatraju da je za vajk, zauvijek, da je dužna pažnje, da bi mogla postati klasik.

U izboru je sudjelovalo više od 1.200 čitatelja, a prema njihovim nominacijama direkcija sajma složila je listu od deset najpopularnijih naslova, a u bubanj su ušli glasački listići na kojima se nalazio jedan od tih naslova.

Prva je nagrada pripala Marijanu Radoviću koji je osvojio svih deset naslova. Druga nagrada se sastoji od pet najpopularnijih naslova i pripala je Željku Popadiću, a treću nagradu i tri naslova osvojila je Ira Milotić.

Prva knjiga po izboru čitatelja je "Sarajevo, plan grada" Miljenka Jergovića u izdanju Frakture. Slijede Jasna Jasna Žmak s knjigom "Moja ti" u izdanju Profila i Amarcord "Namika Kabila" u izdanju kuće Hena com.

Sljedeća četiri mjesta popunila su V.B.Z.-ova izdanja "Susjed" Marine Vujčić, "Na osami blizu mora" Zorana Ferića, "Što će biti s nama" Borivoja Radakovića i "Izabrana djela" Milana Rakovca. Osmo mjesto pripalo je "Ireninoj priči" Errija De Luce, deveto knjizi "Danas kad postajem pionir" Igora Dude, a listu završava "Obitelj je dragocjeno blago" Pape Franje.

Iz direkcije Sajma ističu da su posebno ponosni što se na popisu našlo čak troje pulskih autora. (V. BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter