LG galerija Pazin: Korta kao tema

Eugen Borkovsky otvorio je izložbu (M. RIMANIĆ)
Eugen Borkovsky otvorio je izložbu (M. RIMANIĆ)

U pazinskoj LG galeriji Društva likovnih stvaratelja otvorena je izložba selektiranih i nagrađenih fotografija prispjelih na ovogodišnji natječaj na temu "Korta" koji su organizirali Udruga mladih Pagubice i DLS Pazin.

- Na natječaj je prispjelo 126 radova 31 autora, rekao je otvarajući izložbu Eugen Borkovsky. Ova izložba, zapravo cijeli grimaldski projekt, postavljen je izravno u realnost, dodao je. Tema natječaja bila je korta, dvorište, okućnica, ali se pristup autora ne odigrava samo ovdje, već predstavlja ogledalo svjetskih trendova. Borkovsky ističe da je riječ o odličnom projektu koji "pogađa duh univerzalnosti vremena koji pod reflektore postavlja nas same. Ovaj projekt svjedoči recentno vrijeme i ujedno upozorava na neodrživost situacije". Ujedno je autorima zahvalio na trudu i postignutim dometima.

Uz nagrađene radove Siniše Pamića, Slavice Isovske, Kristijana Macinića i Dalibora Talajića, na izložbi se mogu pogledati fotografije još 18 autora. Žiri je radio u sastavu: Eugen Borkovsky, Miranda Legović i Nina Šperanda.

Izložba se može razgledati do 10. prosinca. (M. R.)       


Podijeli: Facebook Twiter