Ležeci policajci ometaju nam san

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mještani Zambratije i Bašanije traže da se uklone lani postavljeni ležeci policajci u njihovim naseljima jer prave preveliku buku, narocito nocu kada veliki kamioni prelaze preko njih. To je pitanje na zadnjoj sjednici postavio i vijecnik Dario Makovac, koji je upozorio da vec treci put pita i da je gradonacelnik Umaga lani u prosincu obecao riješiti problem.

No, na terenu se ništa nije promijenilo. Ovih dana u našu je redakciju stiglo pismo žitelja Zambratije koji je istaknuo opce nezadovoljstvo tamošnjih mještana zbog postavljanja ležecih policajaca na županijskoj cesti Umag - Savudrija.

"Ispostavilo se da su postavljeni unatoc zakonskoj zabrani postavljanja takvih na županijskim cestama, a nitko ne želi priznati grešku i ukloniti ih. Netko bi trebao preuzeti odgovornost jer se nocu ne može mirno spavati koliko automobili lupaju u njih prilikom prelaska. Da ne spominjemo oštecenja na vozilima, jer ti ležeci policajci ne odgovaraju standardima", piše stanovnik tog mjesta ciji su podaci poznati redakciji.

Makovac je rekao da mu je lani gradonacelnik Vili Bassanese pred njegovim zamjenikom Maurom Jurmanom obecao da ce to riješiti jer je to postavljeno, po njemu, samo zbog jedne osobe.

- Cekao sam odgovor šest mjeseci, ocekivali smo da ce se u Zambratiji i Bašaniji postaviti vibro trake, ali ništa. Isto je i s ležecim policajcima kod škole u Umagu - gradski celnici su obecali da ce nabaviti one koji su pogodni za prelazak Hitne pomoci. Kada cete to konacno riješiti, pitao je na zadnjoj sjednici Vijeca IDS-ovac Makovac.

- Projekt ležecih policajaca na županijskoj cesti odobrila je policija. Ta je prometnica u nadležnosti Županije, na kojoj je na temelju inspekcijskog nadzora zabranjeno prometovanje brže od 30 na sat. I to je jedina takva u Istri jer u nju godinama nitko nije ulagao, a zbog cega ju je prometni inspektor zatvorio.

Sukladno tome, postavljene su prepreke u obliku ležecih policajaca. Jesu li previsoki ili preniski, ne znam, ali znam da na temelju propisa tamo moraju biti. Kod škole bi ležeci policajci trebali biti uži. No, vozila Hitne pomoci imaju alternativu i mogu izaci iz Doma zdravlja a da ne prijedu preko ležecih policajaca.

Ondje nam je na prvom mjestu sigurnost djece - prepreke su postavljene iz tog razloga, a ne iz nekog hira, odgovorio je sindako.


Podijeli: Facebook Twiter