Leutar: Komad papira "ugrozio" sigurnost premijera

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Prilikom jučerašnjeg svečanog otvaranja izgradnje nove pulske bolnice na kojoj je prisustvovao i premijer Vlade Zoran Milanović predsjedniku Mladeži HDZ-a Pule Vedranu Leutaru policijski službenik na ulazu u bolnicu oduzeo je transparent kojim je želio skrenuti pažnju prisutnih na kako kaže "šporku politiku koju provodi Kukuriku koalicija i u Istri vladajući IDS. Tim je povodom danas u sjedištu pulskog HDZ-a održana konferencija za novinare na kojoj su pripadnici mladeži i vodstvo pulskog ogranka takav čin nazvali sumrakom demokracije.

Po riječima Leutara, Mladež HDZ-a nastojala je na legitiman i demokratski način dočekati premijera i predstavnike IDS-a porukom sljedećeg sadržaja: "Kukuruku Vlada-smanjuje prihode Pule, IDS u Vladi sluganski šuti-Skuplji vrtići i prijevoz učenika-Šporka politička trgovina".

-Time smo željeli ukazati na maćehinski odnos prema našem gradu i županiji, kao i na IDS-ovu slugansku šutnju i trgovinu Istrom radi osobnih interesa, a što najskuplje plaćaju građani Pule i Istre. Čim je mladež stigla pred ulaz, okružili su nas policija i jedan gospodin iz Ureda župana koji su htjeli vidjeti što piše na transparentu. Nakon toga su me odveli do kombija gdje sam pokazao što piše. Nisu imali nikakvo obrazloženje zašto se transparent ne smije unijeti, rekavši samo da "ugrožava sigurnost premijera". Ako jedan komad papira i natpis s tri činjenice mogu ugroziti sigurnost premijera, onda se mi pitamo o kakvoj se tu sigurnosti radi?, konstatirao je Leutar i dodao da Kukuriku koalicija ne prihvaća demokratske standarde i dalje djeluje po totalitarnim načelima bivše države.

Nadovezao se predsjednik Kluba HDZ-a u županijskoj Skupštini Marino Roce rekavši da je policajac prvo  želio pustiti njihovog člana, no kaže, dogodila se naknadna reakcija. "Prvim pregledom transparenta nije utvrđeno ništa problematično, pa je očito da se radi o političkoj odluci i da se postupilo po nečijem nalogu", kazao je Roce.

Sve je komentirao i predsjednik pulskog HDZ-a Zrinko Kajfež koji veli da je policija postupila nedemokratski i neprofesionalno no smatra nije glavni problem u njima.

- Problem je u onima koji  vode policiju, a to su ministar Ranko Ostojić i Kukuriku Vlada na čelu s premijerom Milanovićem. Mi smo 90-tih prozivani da smo stranka opasnih namjera, potom smo postali kriminalna organizacija i sada nas žele pretvoriti u Al-Qaedu ali to im neće uspjeti. Ovi činom ne samo da su obezvrijedili HDZ, već i sve one građane koji drugačije misle. To je totalni sumrak demokracije, zaključio je Kajfež. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter