Leut Magnetik se vraca singlom "Arhitekt"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon trogodišnje pauze elektro-punk-pop grupa Leut Magnetik vraca se na scenu novim singlom "Arhitekt". Prateci trend glazbene industrije, bend je odlucio objavljivati singl po singl s pripadajucim videospotom.

Spotove ce režirati mladi umjetnici kojima bend želi dati šansu da se prezentiraju široj javnosti. Tako je za spot za novu pjesmu "Arhitekt" režirala 26-godišnja zadarska umjetnica Branka Valjin koja se bavi videoumjetnošcu, kolaž i stop animacijom te filmom u sastavu filmskog laboratorija zagrebackog Klubvizija SC-a. Sama pjesma nastala je u suradnji s Hrvojem Pelicaricem.

Slušajuci novu pjesmu ("ja sam arhitekt, imam novi projekt, promijenit cu svijet, jer ja sam arhitekt") ne da se baš zakljuciti je li posvecena mladim i starim arhitektima koji nisu izgubili svoje ideale ili, ironicno, kritizira ovaj ceh.



Leut Magnetik objavio je 2003. debitantski album "B612", na kojemu je najveci hit bio "Evo me doma", pjesma koja je nastala u suradnji sa Sašom Anticem iz TBF-a.

Okrenuvši se više elektronskoj glazbi, dvije godine poslije bend izdaje drugi album "Leut Magnetik" s kojeg pjesma "Vecchia Cola" donosi nominaciju za nagradu Best Act MTV Adria na ceremoniji dodjele MTV nagrada koja je održana 2005. u Lisabonu.

Za taj album dobivaju i Porina u kategoriji najboljeg albuma urbane klupske glazbe. Postavu cine Ivan Kovacic (klavijature, vokal), Karlo Kazinoti (bubnjevi, ritam mašina), Vojin Hraste (bas gitara, vokal) i Gordan Tudor (klavijature, vokal saksofon).


Podijeli: Facebook Twiter