Lexus predstavio novi GS 250

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lexus je predstavio novu luksuznu limuzinu GS 250 na kineskom salonu automobila Guangzhou International Exhibition. Novi GS 250 ima 2,5-litreni motor sa šest cilindara. Razvija 209 KS pri 6.400 okretaja u minuti te 253 Nm okretnog momenta pri 4.800 okretaja u minuti. Zavidna mu je i dinamika jer GS 250 ubrzava od 0 do100 km/h za 8,6 sekundi te omogucava maksimalnu brzinu od 230 km/h. Potrošnja goriva mu je pak sasvim prihvatljivih 8,9 l/100 km, a emisija CO2 207g/km.



Novi 2,5-litreni V6 je kombiniran sa 6-stupanjskim automatskim mjenjacem s mogucnošcu sekvencijalnog nacina rada, a obuhvaca i brojne tehnološke novine. Kako bi se osigurala visoka razina udobnosti svih putnika u vozilu, novi GS 250 nije samo prostraniji, pružajuci više prostora za glavu i noge putnika sprijeda i straga, vec je dostupan s nizom naprednih tehnologija: nova generacija RTI-ja sucelja osjetljivog na daljinski dodir te velikim multimedijskim ekranom dijagonale 12,3 inca. Ima i ucinkoviti S-Flow klima uredaj s nano-e tehnologijom procišcavanja zraka, kao i vrhunski Mark Levinson audio sustav sa 17 zvucnika.

Karakterizira ga bolja dinamika vožnje zahvaljujuci novoj karoseriji s 14-postotnim poboljšanjem cvrstoce, kvalitetnijim ovjesom i optimiziranim položajem sjedenja vozaca. Osim toga, vozac može podesiti i ponašanje vozila uvjetima na cesti pomocu Drive Mode postavki. Tako vozac može birati izmedu ECO, Normal i Sport S postavki odn. nacina rada. A za još više dinamike u vožnji tu je i SPORT S + nacin rada na GS 250 opremljenom sustavom prilagodljivog ovjesa (Adaptive Variable Suspension (AVS)). Novi GS 250 takoder donosi daljnja poboljšanja u sigurnosti, a bit ce dostupan i s paketom F Sport.


Podijeli: Facebook Twiter