Letta čestitao Hrvatskoj ulazak u EU

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski premijer Zoran Milanović u Bruxellesu se u četvrtak sastao s talijanskim premijerom Enricom Lettom koji je Hrvatskoj poželio dobrodošlicu u Europsku uniju i istaknuo kako će na proslavi ulaska 30. lipnja u Zagrebu Italiju predstavljati predsjednik republike Giorgio Napolitano i ministrica vanjskih poslova Emma Bonino, čime je iskazana visoka razina potpore Hrvatskoj, priopćeno je iz vlade.

Dvojica dužnosnika su, prije početka sastanka Europskoga vijeća, razgovarala o budućim odnosima Hrvatske i Italije, te posebno o perspektivi suradnje triju jadranskih članica EU-a, Hrvatske, Slovenije i Italije, i dogovorili su se da se prvi sastanak tih triju zemalja na premijerskoj razini održi u Veneciji.

Milanović je istaknuo da je suradnja između ove tri susjedne zemlje prirodna te kako će zajednička inicijativa, razmjena mišljenja, stavova i ideja dodatno ojačati međusobne odnose. Zahvalio je i na potpori koju je Italija pružala Hrvatskoj u procesu pristupanja Europskoj uniji, kaže se u priopćenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter