Letizia Ulika Roce prva, Lucia Lyon druga 

Augustov hram (D. ŠTIFANIĆ)
Augustov hram (D. ŠTIFANIĆ)

Pulska Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova postigla je velik uspjeh na natjecanju violinista Ars Nova koje se prošlog vikenda održalo u Trstu.

Ovo 12. međunarodno natjecanje za mlade glazbenike Ars Nova bilo je podijeljeno u kategorije, ovisno o uzrastu. U B kategoriji do 15 godina sudjelovalo je 24 violinista iz Italije, Poljske, Srbije, Estonije , Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova iz Pule prijavila je dvije svoje srednjoškolke u toj kategoriji pod mentorstvom profesorice mag. mus. Kristine Sponza i klavirskom pratnjom prof. Aleksandre Golojke.

Letizia Ulika Roce osvojila je prvu nagradu (95 od 100 mogućih bodova), a Lucia Lyon osvojila je drugu nagradu (92 od 100).

Uspjeh je to prije svega ovih učenica i nagrada za njihov velik trud i rad, ali i uspjeh profesora pulske glazbene škole.

- Svim nagrađenim učenicima i svim našim profesorima zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj promidžbi glazbene kulture naše škole, Grada Pule i cijele zajednice, kazala je ravnateljica pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova mag. mus. Romana Vuksan Zuban. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter