Let šefa diplomacije Srbije stajao 16.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dok gradani Srbije sve teže žive pod teretom krize, njihov ministar vanjskih poslova Vuk Jeremic potrošio je 16 tisuca eura iz državnog proracuna za unajmljivanje zrakoplova kompanije Prince aviation. Ni avio-služba vlade Srbije, ni redovne linije domacih i inozemnih kompanija nisu mogle pomoci da šef srbijanske diplomacije s važnih sastanaka u New Yorku, preko Londona, stigne u Beograd i pridruži se predsjedniku Borisu Tadicu na njegovom putu za Libiju, piše Blic.

"Po regiji u posjete ministar ide iskljucivo autom, ali do New Yorka ili Londona ne može plivajuci", kažu njegovi suradnici povodom price da je 31. kolovoza njegov dolazak iz Londona privatnim avionom placen oko 16.000 eura. Oni navode da su usluge privatnih zrakoplovnih kompanija koristili svega tri-cetiri puta ove godine, kada su na to bili primorani.

Vlada Srbije je krajem prošle godine, zbog ekonomske krize, uvela nacelni dogovor da se za ministre kupuju iskljucivo karte u ekonomskoj klasi redovnih linija. Nacin korištenja vladinih zrakoplova nije propisan, kao ni korištenje usluga privatnih kompanija u kojima se neslužbeno hvale da su im ministri cesti klijenti.


Podijeli: Facebook Twiter