Let s Leonardom da Vincijem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba "Jer jednom kad probaš letjeti…" Nine Ivancic otvorena u cetvrtak u galeriji Anex Multimedijalnog centra Luka nazivom se nadovezuje na citat Leonarda da Vincija koji završava: "…zauvijek ceš hodati zemljom ociju uprtih u nebo, jer ondje si bio i ceznut ceš onamo se vratit".

Izloženo je deset crteža shematskih prikaza zrakoplova dimenzija 100 puta 130 centimetara, radenih ugljenom na papiru.

- Crteži predstavljaju nastavak prikaza aviona radenih takoder ugljenom na natron-papiru, ali sada umjetnica izborom bijele pozadine izbjegava i najmanje primjese ikakve kromatike težeci u potpunosti isticanju jedinog subjekta kompozicije, rekao je kustos Mladen Lucic na otvorenju.

Autorica istancanim smislom za svjetlo i sjenu cak i u tom dvodimenzionalnom prikazu uspijeva stvoriti ne samo privid dubine, vec i masku shematskog i tehnickog prikaza aviona, dodao je.

Nina Ivancic diplomirala je 1977. godine na zagrebackoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi profesora Ljube Ivancica i Nikole Reisera. Od 1986. do 1993. živjela je i radila u New Yorku, a od 1999. radi kao profesorica slikarstva na splitskoj Umjetnickoj akademiji. Izlagala je na brojnim grupnim i zajednickim izložbama u zemlji i inozemstvu i dobitnica je brojnih nagrada.

Izložba u MMC-u Luka otvorena je do 18. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter