Let «iznad oblaka» pun pogodak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Rijeci ih nije bilo "sto godina", a kad su se konacno vratili, ucinili su to u velikom stilu - koncertom koji je umjesto u petak, zapoceo gotovo u drugom satu subote. Krivci za ovu pomaknutu svirku clanovi su pulske grupe Nola koji su, unatoc kašnjenju, na svojem prvom nastupu u klubu Nina 2 prisutnima uspješno demonstrirali kako je moguce ljubavne teme opjevati u tisucu razlicitih varijanti. Predvodena bracnim parom Gabrijelom i Marijanom, ova grupa, osnovana pred više od petnaest godina, nakon desetogodišnje se pauze vratila na glazbenu scenu novim pjesmama objedinjenima na trecem studijskom albumu «Iznad oblaka» koji je u prodaju pušten ovog mjeseca.

Iako relativno malobrojni, svi oni koji su se u prvim satima subote zatekli na njihovom nastupu složit ce se da je diskografski povratak istarske grupe bio pun pogodak. Sukladno prigodi, Gabi i njezini decki playlistu rijeckog koncerta sastavili su velikim dijelom od novih skladbi. Iako vecinu novog materijala još nije imala prilike cuti, publika na plutajucem klubu usidrenom u rijeckoj luci pozitivno je reagirala na pjesme kojima je ekipa iz Nole ispricala optimisticnu i pozitivnu pricu o životima koje živimo. Vedre i zarazne ljetne melodije, melankolicni jesenski zvukovi, romanticne laganice i energicno «rokanje», sve se to moglo cuti na rijeckom nastupu uskrslog pulskog benda. Jedinstvenom Nolinom zvuku posebnu je caroliju dao i specifican Gabin vokal, bez kojeg Nola jednostavno ne bi bila to što jest.

Povratnicku svirku pred rijeckom publikom vedro društvo iz istarskog benda iskoristilo je i za podsjecanje na pjesme s albuma «Dio tebe», «Osmijeh». Ocekivano, najvece je oduševljenje izazvala izvedba himne ljubavi «Dio tebe».


Podijeli: Facebook Twiter