Let 3 između arta i estrade

Prlja: Iskreno, drago mi je vidjeti vas Puljane nasmijane
Prlja: Iskreno, drago mi je vidjeti vas Puljane nasmijane

U opuštenoj predblagdanskoj atmosferi, zbog koje je frontmen Prlja u jednom trenutku poluironično kazao da mu je iskreno drago vidjeti Puljane nasmijane, poznati riječki sastav Let 3 sinoć je dvosatnim nastupom - obilježenim dojmljivim homogenim zvukom, starim hitovima te novijim scensko-instrumentalnim etno/rock/trash radovima kojima već duži niz godina pokušavaju nadoknaditi manjak konzistentnog autorskog izraza - otvorio tradicionalni program RockTarata u dobro popunjenom šatoru na Trgu Portarata.

U potonji elektro/disko/narodnjački miks spadaju odsvirane "Mala soba", "Alam iđazi", "Dijete u vremenu", "Sokol" i "999", dok su od autorski ozbiljnijih i najnovijih skladbi izveli prilično doslovnu i glazbeno neinventivnu pjesmu "Gladni". Iako pripada drugim vremenima, drugačijem zvuku i motivaciji, spomenuti manjak vidljiv je kad se iznova posluša lijepa, ponajbolja njihova pjesma "Nafta" s albuma "Peace", snimljenog na imanju Blue Moon kraj Huma u proljeće 1994., koju su izveli u bisu. To se, dakako, nije ticalo velikog broja Puljana koji su se odlično zabavljali tijekom cijelog koncerta.

Stari fanovi, možda prestrogo, prigovaraju im ulazak u estradu još prije 15-ak godina. No, za bogat opus iz prvog desetljeća benda sinoć nisu ostali uskraćeni brojni njihovi poštovatelji, od udarnih pjesama s kultnog debitantskog albuma "Two Dogs Fuckin'" s konca 80-ih i drugog albuma "El Desperados" iz 1991. godine, kao i za dašak punk faze jedinstvenog Damira Martinovića Mrleta iz razdoblja Termita (izvedena obrada "Vjernog psa").

Odsvirali su tako "Izgubljene", "Ne trebam te", "Pokvarena ženu"... Koncert su otvorili pjesmom "Kontinentio", a kasnije su odsvirali "Dramu", "Profesora Jakova", "Fuck Famigliu" i "Drogu", u čiju se vokalnu izvedbu uključila i publika. Prethodno nije izostala ni Mrletova "Ciklama".

Večeras na Portarati nastupaju Jurica Pađen i njegov sastav Aerodrom. (Z. ANGELESKI; Snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter