Let 3 i Laibach na Motovun Film Festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Let 3 otvorit će 20. Motovun Film Festival 25. srpnja, a posljednje minute ovogodišnjeg festivala ispratit će note Laibacha u subotu, 29. srpnja.

Uz filmski program svake festivalske večeri Brdo filmova zaplesat će u ritmu sjajnih glazbenika. Nakon svečanog otvaranja programa i lagane argentinske komedije "Počasni građanin", platno na glavnom motovunskom trgu po prvi će put zamijeniti pozornica, a gledalište postati podij.

Beskompromisni riječki rockeri vraćaju se tako u Motovun nakon deset godina, s prošlogodišnjim albumom "Angela Merkel sere". Damir Martinović Mrle na Brdo dolazi i s još jednim posebnim glazbenim zadatkom, kojim će uz pjevačicu Ivanku Mazurkijević iznenaditi publiku na projekciji jednog od najstarijih motovunskih hitova.

Dok će privremeni stanovnici Slobodne zone Motovun preko tjedna uživati u mladim snagama iza DJ pulta, posljednju večer festivala u subotu, 29. srpnja na motovunsko brdo penje se šest članova benda Laibach, koje će publika osim na pozornici gledati i na velikom platnu u glazbenom dokumentarcu "Dan oslobođenja". Film prati povijesni nastup slovenskog benda u Sjevernoj Koreji kao jedinog stranog izvođača koji je svoju glazbu predstavio tamošnjoj diktaturi, i to obradom pjesama iz filma "Moje pjesme moji snovi". Pioniri političko umjetničkog pokreta Neue Slowenische Kunsta nedavno su osvojili Zagreb spektakularnim koncertom uz pratnju simfonijskog orkestra RTV Slovenije i impresivnom video- instalacijom, a motovunsku publiku zasigurno neće zaobići djelić tog performansa baziran na razornim industrijskim notama kultnih avangardista.

Osim na motovunskim koncertima, na glavnoj ulici ispred volte svaku noć će posjetitelje zabavljati DJ članovi organizacijskog tima. (Priredio M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter