Lesnina će graditi prodajni centar u Ližnjanu

Novi prodajno-skladišni centar trebao bi niknuti u blizini rotora kod Jadreški (D. MEMEDOVIĆ)
Novi prodajno-skladišni centar trebao bi niknuti u blizini rotora kod Jadreški (D. MEMEDOVIĆ)

Slovenska industrija namještaja Lesnina traži lokaciju na području općine Ližnjan na kojoj bi gradila prodajni centar u kojem bi zaposlila oko 150 ljudi. Načelnica Maja Cvek je pojasnila da je Lesnina tražila pogodnu lokaciju za svoju investiciju.

- Zbog te investicije bilo bi moguće zaposliti 150 ljudi, a gradnjom poslovnog objekta u Općini Ližnjan osigurao bi se prihod od komunalnog doprinosa. Predstavnici Lesnine dolazili su u općinu i razmatrali pogodne lokacije. Sve mogućnosti koje općina ima smo im predložili, međutim njima te lokacije nisu odgovarale. Uvjet je bio da je uz obilaznicu te da je blizu infrastruktura. Kao najpovoljnija lokacija, koju su sami odabrali, pokazala se ona uz selo Jadreški, tik uz novu obilaznicu na rotoru.

Upravo na tom djelu nalazi se državno zemljište koje je gotovo nemoguće dobiti na korištenje zato što njime upravlja Kaznionica u Valturi, odnosno Ministarstvo pravosuđa. Tako su se investitori odlučili na preostali dio površine na toj lokaciji, veličine četiri hektara koja graniči s navedenim državnim zemljištem, a u privatnom je vlasništvu. Točnije, postoje četiri parcele s četiri vlasnika.

Odabrali su četiri hektara jer u tom slučaju, sukladno legislativi, nije potrebno mijenjati županijski prostorni plan, već je dovoljno u naš plan unijeti mikrolokaciju. Međutim, valja naglasiti da prostorni plan nije moguće tako jednostavno promijeniti, postoji procedura koja će biti upućena vijeću na daljnje postupanje, izjavila je Cvek.

U potrazi za detaljima oko tog projekta kontaktirali smo Lesninu u Osijeku gdje nam je potvrđeno da je u planu širenje prodajnih mjesta u Istri. Direktor Marketinga i prodaje Lesnine Matija Mandić kaže da je lokacija već bila određena.

- Naša prodajna mreža u Istri nije bila zastupljena na način koji smo zamislili pa smo odlučili krenuti u izgradnju prodajno skladišnog prostora u okolici Pule. Odlučili smo se za Ližnjan jer nam je lokacija odgovarala. Međutim zbog promjene prostornih planova morali smo odustati od te lokacije. No, to nas nije omelo jer smo pronašli drugu, susjednu lokaciju u blizini, također na području općine Ližnjan i pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju. Da se prostorni planovi nisu mijenjali, Lesnina bi već imala svoju novu halu. Ovako će naši kupci u Istri morati pričekati još koji mjesec. U svakom slučaju, Lesnina će kod Jadreški sagraditi novi prodajni centar, izjavio je Mandić. (C. B. GALIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter