Lesaru prijete smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupniku Hrvatskih laburista Dragutinu Lesaru upucene su prijetnje smrcu, zbog cega je pokrenuta policijska istraga, doznaje se u MUP-u.  O prijetecem pismu Lesara je prošlog utorka izvijestio predsjednik sabora Luka Bebic i predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojic koji je o svemu obavijestio i državno odvjetništvo.

Slucaj je preuzela policija koja je državnom odvjetništvu protiv nepoznatog pocinitelja podnijela kaznenu prijavu zbog prijetnje. "Zaprimili smo prijetece pismo, podnijeli kaznenu prijavu i pokrenuli kriminalisticko istraživanje", potvrdila je Hini Aleksandra Ljuba iz MUP-ova ureda za odnose s javnošcu. Sadržaj pisma nije željela otkriti, napomenuvši samo kako se radi o "ozbiljnim prijetnjama".

Na upit je li celniku Hrvatskih laburista-Stranke rada policija pruža zaštitu takoder nije željela odgovoriti, objasnivši kako je takav podatak "službena tajna".

Saborski zastupnik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar potvrdio je danas da su mu upucene prijetnje smrcu te da je s tim u vezi obavio razgovor s policijom. Lesar je novinarima u Hrvatskom saboru kazao kako ga je prošlog utorka predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebic obavijestio o tome da je u Sabor došlo pismo u kojem mu se prijeti likvidacijom. Sutradan ga je, dodao je, predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojic izvjestio da je o svemu obaviješten i DORH.


Podijeli: Facebook Twiter