Lesar podnio kaznenu prijavu protiv Milanovića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar kazneno je prijavio premijera Zorana Milanovića jer Vlada najavljuje privatizaciju važnih državnih tvrtki bez Strategije upravljanja državnom imovinom, koju donosi Hrvatski sabor.

Lesar je prijavu podnio jučer, a danas je novinare u Saboru podsjetio da su laburisti od kolovoza u nekoliko navrata Vladu upozoravali na zakonsku obvezu da Saboru predloži Strategiju upravljanja državnom imovinom. 

Vlada se, međutim, oglušila o ta upozorenja, a Lesar tvrdi da je premijer Milanović u odgovoru na pitanja laburista "dao naslutiti da će Vlada nastaviti rasprodaju državne imovine bez Sabora". 

Napomenuo je da su na popisu državne imovine 63 tvrtke, 97 ustanova, zemljište, šume i vode.

"Jedini način da zaštitimo interes građana je podnošenje kaznene prijave", rekao je Lesar koji smatra da je premijer prekršio članak 339. Kaznenog zakona, koji govori o nesavjesnom postupanju u službi "kršenjem zakona ili drugih propisa, propuštanjem dužnog nadzora ili na drugi način".

"Čekamo odgovor Državnog odvjetništva. Želim vjerovati da će ono pomno proučiti prijavu i hitno reagirati u ovom, kao i u svim drugim slučajevima kada je u pitanju zaštita državne imovine", rekao je Lesar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter