Leš iz šume je nestali Mario Tolic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završeni su 10-mjesecna potraga i misterij nestanka Marija Tolica koji je iz Pule otišao u ožujku i dan kasnije nestao u Sarajevu.

U cetvrtak poslije podne Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je da posmrtni ostaci, pronadeni zakopani u šumi 27. prosinca prošle godine u okolici Hadžica, pripadaju Mariju Tolicu.

To je potvrdeno DNK analizom i usporedbom s najbližim srodnicima. Po nekim predmetima nadenim uz tijelo odmah se posumnjalo da je to Tolic.

Drugo tijelo pronadeno s Tolicevim, a za koje se sumnja da je njegov prijatelj Verner Ajdari iz Zenice, još nije identificirano. Vec pregledi na mjestu otkrica leševa pokazali su da su žrtve ubijene vatrenim oružjem, a detalje važne istrazi potvrdila je i obdukcija koja je obavljena 4. sijecnja. Za konacnu identifikaciju cekali su se nalazi DNK analize.

Tolic, koji je godinama živio u Puli, nestao je u Sarajevu prije 10 mjeseci. U svom porscheu švicarskih registracija s Ajdarijem se u ožujku uputio u Sarajevo. Porsche je poslije pronaden napušten u Sarajevu.

Tolic je navodno išao svom dotadašnjem prijatelju Zijadu Turkovicu za kojeg se sada sumnja da je jedan od šefova bande što stoji iza nekoliko ubojstava medu kojima je i Tolicevo. Neki telefonski pozivi iz kriticnog razdoblja ukazivali su na kobni sastanak.

Sumnje da su Tolic i Ajadari ubijeni prvu potvrdu dobile su nakon uhicenja i priznaju svjedoka "cistaca", koji je u toj bandi bio zadužen za skrivanje tragova ubojstva. Potom su specijalci BiH policije uhitili Zijada Turkovica zvanog Zike te nekoliko pripadnika njegove bande, koja se povezuje s ubojstvima, pljackama i medunarodnim krijumcarenjem droge.

Povezuju se s najmanje pet ubojstava, medu kojima Marija Tolica i Vernera Ajdarija te Mithata Mekica i njegove djevojke Lucije Cortez-Salas iz Bolivije. Ta se banda sumnjici i za spektakularnu pljacku 1,3 milijuna eura u Zracnoj luci Sarajevo. U bosanskim kuloraima se nagada da bi se moglo raditi o osobnim, ali i kriminalnim obracunima.


Podijeli: Facebook Twiter