L'Equipe: Najbolji Bolt i Serena Williams

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sprinter Usain Bolt, trostruki svjetski prvak, proglašen je "prvakom prvaka svijeta u 2015", četvrti put u karijeri, dok je američka tenisačica Serena Williams, osvajačica tri grand slam turnira ove godine, proglašena najboljom među sportašicama u izboru sportskog časopisa "L'Equipe". 

Usain Bolt i Serena Williams su tako naslijedili francuskog skakača s motkom i američku plivačicu Katie Ledecky, koji su nagrađeni prošle godine. 

Bolt, pobjednik ovog izbora 2008., 2009. i 2012. (također sa Serenom Williams), ove je godine na svjetskom prvenstvu u Pekingu osvojio zlato na 100 m, 200 m i u štafeti 4x100 m, treći put na ovoj razini. Jamajčanin koji ima 29 godina i koji cilja isti pothvat ostvariti na olimpisjkim igrama u Rio de Janeiru 2016., pobijedio je ispred najboljeg tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića i člana rugby reprezentacije Novog Zelanda, koji su svjetski prvaci, Dana Cartera.

Serena Williams, koja ima 34 godine, izabrana je za najbolju na svijetutreći put nakon 2012. i 2013., a ove je godine slavila na Australian Openu, Roland-Garrosi i u Wimbledonu. Iza nje je u izboru ostala Ladecky, peterostruka svjetska prvakinja i Francuskinja Pauline Ferrand-Prevot, dvostruka svjetska prvakinja u biciklizmu. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter